Jump to content

Pudełko przelewowe.

S'Sayan
 Share

Recommended Posts

Jak już oglądasz filmy to nie poprzestawaj na jednym a odpowiedzi same się znajdą

http://www.youtube.com/watch?v=ozObJwzN ... re=related

Z tego filmu wynika ze nie muszą być na tym samym poziomie . Ale skoro nie wiesz co to sump, komin i na czym polegają systemy przelewowe to chyba lepiej odpuścić bo jeszcze mieszkanie zalejesz . A swoją droga to co zamierzasz ?? Napisz chętnie poczytam jaki masz plan związany z tym systemem.

Poszukałem na forum i znalazłem Twój temat o filtrze . Jak się domyślam chcesz to wsadzić żeby było taniej ...... Na akwarium 120l to ja bym się nie zastanawiał tylko brał filtr wewnętrzny o odpowiedniej wydajności i to wszytko . Wkład gąbkowy wystarczy w 100% Bez kombinacji i szukania dziwnych rozwiązań. To co ci tam pisali to część prawda a część głupoty .....Opinie na temat modeli mogą być tak rozbieżne jak tory na polskiej kolei ..... Nigdy nikt ci nie powie co jest dobre bo każdy zachwala swoje . A filtry dostępne obecnie na rynku są tak tanie i niezawodne ze co byś nie kupił to będzie oki . Aby tylko wydajność była odpowiednia a właściwie nawet troszkę większa bo to nie zaszkodzi . Oczywiście jak przesadzisz to tez nie za dobrze bo będziesz miał w akwarium pralkę wirową.

Podsumowując - Daj sobie siana z tymi rurkami a kup filtr wewnętrzny ( skoro akwa ma być w szafce ). Jak nie przesadzisz z rybami to raz na miesiąc czy tam nawet tydzień wypłuczesz gąbkę odmulisz dno i po sprawie - ot cała obsługa .Pozdro i powodzenia . Początki zawsze są trudne ale od czegoś trzeba zacząc.