Jump to content

Zaba w akwarium?

Recommended Posts

Witam!Mam takie pytanko:Czy istnieje jakis gatunek zaby,ktora zyje tylko w wodzie i mozna ja wlozyc do akwarium?Dzisiaj sobie zabe w ogrodku zlapalem i ja wpuscilem do basenu i tak wpadl mi ten pomysl do glowy xD.

Taką żabą jest karlik szponiasty. Jednakże akwarium powinno mieć nie więcej niż 15cm wysokości.

A jak bym mial 2 sztuki?Jest u mnie pare rybek w akwarium:2 skalary(to dla nich takie...no powiedzmy wiezienie bo zjadaly rybki u cioci i mi neonki :/)2 brzanki pieciopregie i samice bojownika.Nie beda tych zab gonic albo cos?

Ale ja tego tematu nie zalozylem po to,zeby znowu czytac komentarze"Masz za male akwa dla tych ryb"tylko zeby sie dowiedziec,czy moge w moim akwa trzymac zabki(karliki szponiaste)!

No ok, ale raczej nie licz że inni akwaryści będą obojętni wobec kogoś kto trzyma ryby w złych warunkach.

PS: Ortografia...

No to po co się udzielasz na tym forum jeśli nie chcesz słuchać naszych rad? Jak nie chcesz oddać tych ryb i nadal je męczyć, to przynajmniej później nie pisz na forum że masz jakieś problemy w akwarium :roll:

No, zdążyłeś się poprawić w ostatniej chwili bo chciałem Ci osobiście zwrócić uwagę. :P

A niski poziom wody wiąże się z tym że żabki pobierają tlen z powietrza. Muszą wypływać z dna pod tafle. W wysokich akwariach takie wycieczki prowadzą do wycieńczenia.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...