bartosz07021994 Posted August 7, 2010 Share Posted August 7, 2010 Pytanko, mam akwa 200l w nim małe rybki, 2 kakadu, 2 barwniaki, 4 ramirezy i 4 skalary, wszystkie małe, prawie tej samej wielkości. Akwa zarośnięte, na całą długość duży korzeń dębu i kilka mniejszych. Do tego kupuje parke zbrojników niebieskich i zastanawiam się nad małymi mekkami po 8 zł, wiem są terytorialne i mam dylemat: czy od malego naucza sie tolerowac inne i jakie zbrojniki jeszcze mozna rozmnozyc w akwa?? z gory dzieki za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted August 7, 2010 Share Posted August 7, 2010 Nie sądzę mekki są bardzo terytorialne a w szczególności podczas tarła ja bym ich nie kupował Link to comment Share on other sites More sharing options...
3promile Posted August 7, 2010 Share Posted August 7, 2010 http://70b.utnij.net http://70c.utnij.net Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartosz07021994 Posted August 7, 2010 Author Share Posted August 7, 2010 mój kumpel ma parke (co dziwne trzyma je neonami, mieczykami, skalarami i ramirezami), niby trafił, bo szukał takich bojaźliwych co przy jedzeniu uciekały w bok i zawsze były obok siebie(kupił za granicą) i zaraził mnie. MAm może szanse tak je nauczyć?? i jakie zbrojniki można jeszcze rozmnożyc w akwa?? Akwa jest zarośnięte, ale widać poszczególne elementy dekoracji, kokosy, kamienie. Jak co to mam puste akwa 54l Link to comment Share on other sites More sharing options...
kry$tian Posted August 10, 2010 Share Posted August 10, 2010 Mój brat rozmnożył pielęgnice mekka i oddał mi je i jak były małe to się bały mieczyków, molinezja itp a teraz gdy są już duże to już się nauczył i ich nie atakują :)A gdy maja tarło to są groźne i to bardzo .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brevis14 Posted August 10, 2010 Share Posted August 10, 2010 To jest dość ryzykowne... Lepiej nie dodawaj ich. Bo jeszcze istnieje taka możliwość iż dwa gatunki (Mekka i np. Barwniaki) mają tarło w tym samym czasie, nie trzeba mówić jak to się skończy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartosz07021994 Posted August 10, 2010 Author Share Posted August 10, 2010 Panowie jak co to mam full korzeni a barwniaki już mają na kamieniu pod kryptokorymą jajeczka na jakiejś niteczce, pozatym mam jeszcze akwa 54l Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts