mati2701 Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 Witam, mam pytanie ile powinienem karmić moje ryby (15 gupików, 15 mieczyków). Karmie je 2 razy dziennie pokarmem płatkowym, ale ryby sprawiają wrażenie jakby były zawsze głodne. Po daniu pokarmu rzucają się na niego zjadając wszystko w ok 30 sekund a później dalej są wydają mi się głodne, zaś po podaniu większej ilości pokarmu i oczywiście całego jego zjedzeniu mają rozdęte brzuchy. Co robić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romlas Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 Witam, mam pytanie ile powinienem karmić moje ryby (15 gupików, 15 mieczyków). Karmie je 2 razy dziennie pokarmem płatkowym, ale ryby sprawiają wrażenie jakby były zawsze głodne. Po daniu pokarmu rzucają się na niego zjadając wszystko w ok 30 sekund a później dalej są wydają mi się głodne, zaś po podaniu większej ilości pokarmu i oczywiście całego jego zjedzeniu mają rozdęte brzuchy. Co robić na moje to robisz dobrze...ja też tyle karmie moją obsade i ryby mają sie świetnie.... głodna ryba to zdrowa ryba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 U mnie gupiki też się strasznie obżerają. Ale teraz już nie daję im tak dużo, bo jednak się boję. A zjeść mogłyby całe pudełko xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 Tak, zgadzam się! Gupiki to małe głodomory. Karm rybki tak jak karmisz. Gdy zjedzą nie dawaj im już jedzenia. Jak trochę się przygłodzą nic im nie będzie. Na pewno potem będą też przeszukiwać akwarium w poszukiwaniu jedzonka to dodatkowo zbiornik nie będzie miał resztek jedzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts