Piotrek1234 Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Obsada: Fauna: -5 szt. molinezje - ok. 15szt. gupiki -6 szt. danio pręgowane i lamparcie -4szt. kirysek spiżowy -3 szt. zbrojnik niebieski -1 szt. żałobniczka Flora: dwie odmiany kryptokoryny żabienica moczarka i cos czego nazwy nie znam Dekoracje: korzeń dębu Oświetlenie: żarówka energooszczędna 18W. Zdjęcia zrobione 1h po zalaniu ponieważ potrzebny był restart... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafa9 Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Nie jest źle Zmień tylko tło na jednolite-czarne lub niebieskie z kartki brystolu. Obsada fatalna. -5 szt. molinezje-oddaj - ok. 15szt. gupiki-może zostać -4szt. kirysek spiżowy-oddaj -3 szt. zbrojnik niebieski-oddaj Odnośnie reszty niech wypowiedzą się inni. Ale jak na początek jest nieźle,tylko ta obsada....Podaj info o sprzęcie,oświetleniu....(chyba zwykła lampka?).Daj pod akwarium podkładkę (styropian lub jakąś specjalną matę ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sikorka45 Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Kolega nie uwzględnił Danio. Za małe akwarium na te rybki. Co do styropianu, to ja nie wiem jak ty go tam włożysz :zamieszany: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek1234 Posted August 5, 2010 Author Share Posted August 5, 2010 Styropian jest:) Tak oświetlenie to zwykła lampka... Filtr to COMPACT(aqua szuta) działa już kilka ładnych lat bez wymiany, a grzałka COMFORT ZONE(aquael) kupowana była coś na początku roku. Andrerw: Zmniejsz rozmiar zdjęć 800x.... zupełnie wystraczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sikorka45 Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Nie widać styropianu :zamieszany: Ile ta grzałka ma ''W''? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek1234 Posted August 5, 2010 Author Share Posted August 5, 2010 Styropian jest pod tym obrusem... A grzałka ma 50W. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Troszkę przerybione masz to akwa:) Ja też popełniałem takie błędy. Oddaj molinezje, zbrojniki, kiryski, wydaje mi się, że danio i żałobniczki to też nie ten litraż ale nie jestem pewny. Jak powiedziała jedna koleżanka tutaj na forum agniesia01: A morał tej historii jest krótki i nie którym znany, najpierw czytamy później zarybiamy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinek8413 Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Też miałem takie tło i wywaliłem teraz mam pomarszczony czarny brystol i jest o niebo lepiej, co do obsady to fatalna, tylko gupiki się nadają ale 15 szt. to tylko te głupiki i ewentualnie 5 otosków, co do akwarium to fajny korzonek przydał by się mech na nim, też mam już tak dużą kryptokoryne jak ty. A ten korzeń odwrócił bym do góry nogami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Dokładnie. takie zwykłe tła są najlepsze, bo te fotograficzne to takie trochę jakby "dziecinne" Ja mam takie matowe czarne tło i wygląda fajnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek1234 Posted August 6, 2010 Author Share Posted August 6, 2010 A zapomniałem dodać że będzie wymiana tła na czarny brystol tylko czekałem aż będzie dostawa w sklepie i dziś już będzie czarne tło:) Andrerw: twój następny post został usunięty ze względu na rozmiar zdjęć. Zdjęcia w rozdzielczości 800x ... w zupełności wystarczą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek1234 Posted August 10, 2010 Author Share Posted August 10, 2010 Proszę tak wygląda moje akwa z całą obsadą i czarnym tłem:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek1234 Posted November 24, 2010 Author Share Posted November 24, 2010 Kolejna aktualizacja:) Zmieniło się bardzo dużo, korzeń został inaczej położony, doszły rośliny:cryptokoryne wendii green 3 szt., pistia, bakopa carolina, doszły także krewetki red cherry. Atakują mnie glony ale jakoś daję radę. Obsada jest cały czas redukowana, po zredukowaniu myślę nad kupieniem 6 szt. żałobniczki. Czekam na komentarze i porady:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawcio Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Daj wreszcie zdjęcia normalnej wielkości . Idziesz do przodu, posadź tylko rośliny w grupy to się będą lepiej prezentować. Poza tym z takim oświetleniem jak masz nie wiem czy roślinki będą chciały ładnie rosnąć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Zmniejsz rozmiar zdjęć do 600x800! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts