bartexx Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 mam pytanie mój kuzyn bardzo lubi akwarystykę ma niedługo 18 i chce z rodziną mu kupić akwarium 300l jaki jest do tego dobry filtr. i najważniejsze obsada. czy mogła by być taka a jak nie to inne propozycje: 4 paletki 4 pielęgnice papuzie 15 neonków 4 pyszczaki 4 mieczyki 2 kiryski Link to comment Share on other sites More sharing options...
dario Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 Ta obsada pod każdym względem nie pasuje. Jakie jest doświadczenie kuzyna w akwarystyce???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartexx Posted January 4, 2009 Author Share Posted January 4, 2009 miał 112l i wiem że rybki były zdrowe a jak co to ja mu pomogę Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 mam pytanie mój kuzyn bardzo lubi akwarystykę ma niedługo 18 i chce z rodziną mu kupić akwarium 300l jaki jest do tego dobry filtr. i najważniejsze obsada. czy mogła by być taka a jak nie to inne propozycje: 4 paletki 4 pielęgnice papuzie 15 neonków 4 pyszczaki 4 mieczyki 2 kiryski Obsada całkowicie do niczego. Poczytaj trochę o środowisku naturalnym tych wszystkich rybek to dowiesz się dlaczego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dario Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 Jeżeli woda z kranu leci twarda proponował bym zbiornik biotopowy np malawi jub tanganikę. Będzie to dla niego nowe doświadczenie . Wytrzymałośc na choroby ryb z tych biotopów jest duża. W zbiorniku 120 dł można już trzymać fajne rybki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartexx Posted January 4, 2009 Author Share Posted January 4, 2009 kuzynowi podobają się paletki jaką obsadę proponujecie z paletkami Link to comment Share on other sites More sharing options...
dario Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 Jak paletki to paletki. Trzymanie innych ryb z paletkami jest ryzykowne, gdyż paletki są poddatne na choroby. Kiedyś doświadczyłem tego. Non stop coś się działo, dokupywałem co raz to nowe paletki z różnych miejsc. Po kilku latach doszedłem do jakiś sukcesów trzymają je same. Dla kogoś kto chce trzymać trudne w chodowli ryby myślę że paletki się nie nadają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 Już wczesniej tłumaczyłem jednemu z forumowiczów że paletki najlepiej trzymac same.Ewentualnie glonek i stadko neonków.Nic poza tym.Niektórzy akwaryści trzymaja ze skalarami ale ja jestem przeciwny ponieważ skalary bardzo często są nosicielami pasożytów poza tym stesują paletki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartexx Posted January 4, 2009 Author Share Posted January 4, 2009 jeden użytkownik ma paletki neonki i pielegnice papuzie czy może je mieć. shaniqa10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dario Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 Przez kilka dni Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartexx Posted January 4, 2009 Author Share Posted January 4, 2009 hehe to lepiej mieć paletki neonki i glonojada Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 hehe to lepiej mieć paletki neonki i glonojadaPaletki mam od jakiś 8 miesięcy.Od poczatku są z glonojadem i neonkami.Odpukać nie straciłem ani jednej sztuki.Dlatego jeśli ktoś pyta z jakimi rybkami może trzymać paletki to polecam tylko te i żadne inne. To tak z własnego doswiadczenia. Jeśli ktos ma ochotę to niech sobie trzyma nawet z pyszczakami ale niech później nie płacze:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 jeden użytkownik ma paletki neonki i pielegnice papuzie czy może je mieć. shaniqa10 ej czego ode mnie chcesz ??? ja mam paletki z papuzimi i sie bardzo lubią ... to jest ten sam biotop .. niedługo bede miec akwa 250 l ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartexx Posted January 4, 2009 Author Share Posted January 4, 2009 ja się nie czepiam tylko się innych pytałem czy mogą być razem z paletkami i podałem ciebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
JsqeL Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 tak a ostatnio płakałeś że ci paletka padła?? to jak to jest?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkwarystaR Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 4 paletki 4 pielęgnice papuzie 15 neonków 4 pyszczaki 4 mieczyki 2 kiryski No więc: 4 Paletki 15 Neonków 10 Kirysków/Zbrojnik(i) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 4 paletki4 pielęgnice papuzie 15 neonków 4 pyszczaki 4 mieczyki 2 kiryski Ręce opadają.Bez komentarza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.gardenman Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 jak dyskowce to nic więcej moze tylko cos na dno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szwedzik10 Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 a co wy na ten skład? 4 paletki 10 zwinnik czerwonousty 4 bocje wspaniałe 2 zbrojniki 6 kirysków lamparcich Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.gardenman Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 ten skład jest lepszy ja zrezygnował bym z bocji oraz zwinnikow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 a co wy na ten skład? 4 paletki 10 zwinnik czerwonousty 4 bocje wspaniałe 2 zbrojniki 6 kirysków lamparcich Ty lepiej nie kombinuj, albo paletki albo cała reszta, po co rybom życie komplikować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 tak a ostatnio płakałeś że ci paletka padła?? to jak to jest?? Płakałas ... lekka różnica ...a paletka umarła bo walili petardami i jej serduszko nie wytrzymalo Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 tak a ostatnio płakałeś że ci paletka padła?? to jak to jest?? Płakałas ... lekka różnica ...a paletka umarła bo walili petardami i jej serduszko nie wytrzymalo Tymi petardami to w domu Ci walili? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartexx Posted January 12, 2009 Author Share Posted January 12, 2009 bart Temat postu: Re: 300l Odpowiedz z cytatem shaniqa10 napisał(a): JsqeL napisał(a): tak a ostatnio płakałeś że ci paletka padła?? to jak to jest?? Płakałas ... lekka różnica ...a paletka umarła bo walili petardami i jej serduszko nie wytrzymalo Tymi petardami to w domu Ci walili? hehe ja w domu nigdy nie wale petardami nie wiem jak wy Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.gardenman Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 a ja handluje fajerwerkami ale nikt nie mówił że bedzie stosował do ubicia paletki choć nie którzy biorą petardy na ryby Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts