Marcin!991 Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 Czy w akwarium można trzymać bojownika syjamskiego i parkę gupików (lub jeśli można to 1 sztukę) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 Bojowniki mogą powtarzam mogą (do zależy od charakteru bojka) atakować samce gupików a głównie ich płetwy bo mogą pomyśleć że to samiec bojka czyli jego rywal. Ale powtarzam to zależy od jego charakteru Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted July 30, 2010 Author Share Posted July 30, 2010 Aha. Czyli teoretycznie nie wiadomo? A jakieś inne przeciwwskazania są, AL? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 Wszyscy mnie już kojarzą z Alem ale dobra Podam ryby które nie można trzymać z samcami bojków : - drugiego samca. - zwykle innych guramiowatych - ryb obgryzających płetwy np. brzanki sumatrzańskie - ryb i odmian ryb o weloniastych płetwach np gupiki [ale są wyjątki] - narybku - ryb które je mogą pożreć albo zranić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted July 30, 2010 Author Share Posted July 30, 2010 Bo masz Ala bundyego jako awatar hehe mój ulubieniec to jest Aha. Jak myślisz kupić sobie parke gupików? Bo może się okaże, że mój bojek jest tolerancyjny. A w razie gdyby nie, to mam je gdzie oddać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 Po pierwsze zrób test. Przyłóż lusterko do szyby jak będzie sie do niego bardzo stroszył to jest bardzo agresywny. Ja miałem kilka bojków jedne bardzo sie stroszyły a inne tylko podpłynęły i odpłynęły po chwili nic nie prezentując I nie kupuj bojki z kubków Po drugie gupiki trzyma sie w haremach 1+3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted July 30, 2010 Author Share Posted July 30, 2010 DObrze wiedzieć zaraz zrobie test i Ci napisze co jest grane. Na początku się nie stroszył. Jak tak dłużej potrzymałem lusterko to wtedy zaczął. Ale nastroszył się raz, machnął ogonem i popłynął dalej. Trzymam dalej lusterko, on w nie patrzy ale się nie stroszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 Do 25l lepiej nie dokupywać do bojka gupików. Jak nie będzie ich tolerował to nawet nie będą miały gdzie uciekać, poza tym będzie trochę ciasno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted July 30, 2010 Author Share Posted July 30, 2010 Aha. to nie kupuje w takim razie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts