wika274 Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 Wczoraj urodził się narybek, a na drugi dzień coś się stało mojemu gupikowi samcowi. Nie pływa, a "unosi" się tylko na wodzie i tylko jak opada podpływa wyżej i znów "stoi". Stracił też trochę barwy na płetwie ogonowej i ma jakieś czerwone nitki wychodzące z gonopodium- odbytu. [/list] Pomóżcie mi!!!! Akwarium 23 litry. Danio x1 Gupik x9 (z chorym o którym mowa i z gupiczką) Żaba x1 (mała nikomu nie dokucza) Narybek w kotniku x8 ZDJĘCIA NIE BĘDZIE, RYBA CHOWA SIĘ I NIE MOGĘ JEJ ZROBIĆ, ZDJĘCIA SĄ NIEWYRAŹNE I ZAMAZANE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 Podaj więcej informacji, obsada, litraż itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafaelo94 Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 Było by dobrze jak by jeszcze zdjątko było Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barwniak Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 ojoj czekaj danio x1? w 23l? Są zbyt ruchliwe na taki litraż poza tym stadne. Co do gupika trudno stwierdzić bez zjęcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 Rybka pewnie tak się zachowuje ponieważ No2 i No3 jest pewnie za wysokie, z powodu dużego przerybienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wika274 Posted July 28, 2010 Author Share Posted July 28, 2010 Szkoda, że nie zdążyłam nawet zdiagnozować choroby. Gupik ten, zdechł mi dzisiaj rano. Szkoda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 Jeśli nie chcesz żeby takie coś się powtórzyło po pierwsze zredukuj obsadę do 1+2x gupik i zaopatrz się w testy na no2 i no3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wika274 Posted July 29, 2010 Author Share Posted July 29, 2010 Na przyszłość, dla innych akwarystów!! Rybki, kiedy mają czerwone nitki z ciała muszą się obcierać o kamienie, aż do krwi. Mój gupik, miał ospę rybią i stracił barwę nie wiem czemu, ale obcierał się o kamienie, żeby się pozbyć bakterii i białych kropek. Dostałam tabletkę od zoologika i powiedzcie mi, czy to dizała dopiero po wysypaniu się proszku z tabletki, czy jak od razu się włoży do akwarium?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts