theng Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 Dostałem akwa z obsadą od znajomych. I nie wiem co to za ryba. Długość ok. 15cm Proszę o identyfikację. Atreyu: Przenoszę do odpowiedniego działu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 Nie jestem pewien ale to chyba łaziec (Anabas testudineus) Jakbyś dał go na kafelki i zaczął się czołgać to byłby on Link to comment Share on other sites More sharing options...
margin Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 A nie jest to czasem buszowiec Kingsleya ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 To na 99.9% łaziec Znalazłem w necie zdjęcie z łaźcem po którym można zidentyfikować że na tym zdjęciu jest również ten gatunek Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 Wymaga sporego akwarium... Dorasta do 45-50cm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
theng Posted July 27, 2010 Author Share Posted July 27, 2010 To na 99.9% łaziec Znalazłem w necie zdjęcie z łaźcem po którym można zidentyfikować że na tym zdjęciu jest również ten gatunek dobry jesteś bo ja oprócz swojego zdjęcia nie znalazłem innych ale jednak Buszowiec Kingsleya http://www.akwafoto.pl/jakwafotofoty/2737.jpg mój jest troszkę bledszy po przeprowadzce dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 Oj pomyliłem się Ale są do siebie podobne więc trudno samemu orzekać jeśli nie ma się tej ryby Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts