red eye Posted July 25, 2010 Share Posted July 25, 2010 Po wielkich trudach i wysiłkach mogę przedstawić jedno z moich akwariów . Teraz trochę info: Litraż: 200L Oświetlenie: Standard 2x30 Napowietrzanie i filtracja: Kostka napowietrzająca Filtr zew. Aquael FZN-3 Ogrzewanie: Elite 200W Tło: Czarne zewnętrzne. Flora: Nurzaniec Anubias Zwartki Wgłębka (dojdzie) Fauna: Sumik Szklisty - 4 szt. - docelowo 10szt. Platka Zmienniak - 3 szt. - docelowo 10szt. Kirysek Albinos - 6 szt. Kirysek Panda - 4 szt. - docelowo 6 szt. Glonojad Złoty - parka Amano - 5 szt. Red Cherry - dużo Teraz fotki, krok po kroku. Czas akcji: 10h przez małe problemy w trakcie. Roboty było od.... bardzo dużo . Na razie nic nie zmieniam bo kręgosłup nie chce mi się zgiąć i nogi nie chcą klękać . Podziękowania dla mojego cierpliwego pomocnika . Komentujecie, podpowiadajcie, wszystko się przyda . Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted July 25, 2010 Author Share Posted July 25, 2010 c.d. zdjęć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted July 25, 2010 Author Share Posted July 25, 2010 jeszcze parę fotek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted July 25, 2010 Author Share Posted July 25, 2010 No i efekt końcowy. Jakość zdjęć słaba ponieważ robiona tel. komórkowym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
igor1996sa Posted July 25, 2010 Share Posted July 25, 2010 No no no Bardzo ładnie. Jak sie rozrośnie to bedze jeszcze lepiej. Mam pytanie czy odrazu wpuściłaś ryby czy czekałaś 2 tyg? Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted July 25, 2010 Author Share Posted July 25, 2010 No troszkę łysawo ale to kwestia czasu i znowu będzie dziki busz . Wodę miałam ze starego akwa tj. 160L starej wody + 40L odstanej nowej. To była typowa przeprowadzka do większego baniaczka . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted July 25, 2010 Share Posted July 25, 2010 Bardzo ciekawe i obiecujące początki. Jedna rada - wywal ten termometr. Takie paskowe są bardzo bardzo niedokładne, a w dodatku mierzą temperaturę szyby, a nie wody. Kup sobie nawet najtańszy szklany i będzie dużo dokładniejszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted July 25, 2010 Author Share Posted July 25, 2010 Mam taki zwykły termometr i zmienię bo też widzę, że pokazuje mi trzy temp. 27, 28 i 29 st. Chciałam zobaczyć jak działają takie termometry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted August 13, 2010 Share Posted August 13, 2010 Właśnie, jak tam akwa? Dziki busz nadszedł już? Ps. Niestety ja też na tym teście się przejechałam, bo takie termometry są ... bardzo złe, mi też pokazuje 3 temperatury. Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted August 14, 2010 Author Share Posted August 14, 2010 Sama jestem ciekawa bo od 2 tyg. nie ma mnie w domu a przed wyjazdem Nurzaniec już wypuszczał młode pedy . Zobaczę co tam się dzieję Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 No, to szykuj się na miłe zaskoczenie. Według mnie akwarium, wystój przemyślany, troszeczkę pustawo, ale to się pewnie zmieni Ogółem na wielki plus! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 No zapowiada się całkiem ekstra,tylko więcej roślin bym sugerował i również podłoża bym troszeczkę dosypał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theng Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 Bardzo ładne akwa. Ale wg mnie za płaskie dno, wygląda jak od linijki (albo tak na zdjęciu wyszło). Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted August 16, 2010 Author Share Posted August 16, 2010 Hehe, dzięki za komentarze . Wiem, że dno płaskie, za mało piachu ale się dokupi , myślałam, że wystarczy... Ostatnio doszła mi wgłębka, która dryfuje sobie przy powierzchni z krewetkami. Z nowości: parka Glonojadów Złotych złożyła ikrę - wiedziałam, że mój wyjazd źle się skończy . Zdjęcia dodam w międzyczasie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted August 16, 2010 Share Posted August 16, 2010 Haha ja za rzęsach staję, by moje złożyły, a Ty narzekasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted August 23, 2010 Author Share Posted August 23, 2010 Nowi mieszkańcy, witamy w wodnym świecie . Sorki za jakość zdjęć ale nadal brak aparatu . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikodem Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 Zoologiczny pokój akwarium, chomik Fajne akwa, dobrze wymyśliłeś z wodą z 160l. A tak wogóle to fajne akwarium. POZDRO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted September 10, 2010 Administrator Share Posted September 10, 2010 ... wymyśliłeś ...-łaś To kobita jest raczej, chyba, podobno, przynajmniej. Tzn. takie słuchy chodzą. Redka, zmień sobie ava bo mi tu po takich postach na faceta zalatujesz :D Jak dla mnie akwa...hmm...ja jeszcze poczekam z oceną i wypowiedzią . To jeszcze nie czas na to . Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted September 12, 2010 Author Share Posted September 12, 2010 ... wymyśliłeś ...-łaś To kobita jest raczej, chyba, podobno, przynajmniej. Tzn. takie słuchy chodzą. Redka, zmień sobie ava bo mi tu po takich postach na faceta zalatujesz :D Jak dla mnie akwa...hmm...ja jeszcze poczekam z oceną i wypowiedzią . To jeszcze nie czas na to . Oj kurde to już nie można być taką Miriam . Żarcik oczywiście, nie przeszkadzają mi te CIĄGŁE pomyłki Co do Twojej oceny ahaed to chyba jeszcze długo na nią poczekam . Zdaję sobie sprawę i jestem świadoma, że mojemu akwarium jeszcze daleko do ideału ale na razie jestem z siebie zadowolona . Staram się... . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted September 13, 2010 Administrator Share Posted September 13, 2010 Staram się... . Ale ja to doskonale wiem i trzymam kciuki. Idziesz do przodu cały czas i to najważniejsze. Jest dobrze ale sama wiesz, że to jeszcze nie to co chcesz sama zobaczyć. Wiele osób sugeruje się moimi komentarzami itp. W sumie to nawet nie wiem czemu . Sam się dopiero uczę, zresztą jak my wszyscy tutaj. Ja naprawdę rzadko wpisuje się w galeriach, nie dlatego, że mi się nie chce. Tylko jak widzę, że właściciel akwarium nie jest z niego tak całkiem i do końca(do końca nigdy się nie jest;p) zadowolony. Będzie tam jeszcze grzebał i poprawiał to ja wolę poczekać na efekt końcowy. Wiem, że kazdy z nas się ciągle rozwija, ale widziałem już naprawdę dużo zbiorników. I wiem, że przy tym jeszcze mi nie powiesz: "ahaed patrz, to jest to". Nie mam teraz racji Miriam? Yy...Eee...Czerwono oka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted September 13, 2010 Author Share Posted September 13, 2010 Masz masz . Dlatego dopiero po 3 latach przygody z akwarystyką pokazuję się w galerii jako powiedzmy "początkująca" ponieważ czekam na podpowiedzi i sugestie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgaAga Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 Koniec tych uprzejmości! Dawaj nowe fotki! Gratuluję maluszków.Ciekawe ile ich będzie,bo mnie w końcu udało się policzyć moje kinder-niespodzianki (18!).Koniecznie zrób fotkę całości.Proszę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted September 14, 2010 Author Share Posted September 14, 2010 Po dosadzeniu roślinek dam nowe fotki . Maluszków mam tylko 3 ponieważ okazało się, że Danio mi je mordował no i troszkę spóźniłam się z osłonką na filtr i część też tam poległa :/. Następnym razem będzie więcej i to chyba już niedługo bo samiec jakoś podejrzanie długo siedzi w kokosie tym razem . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati22s Posted September 25, 2010 Share Posted September 25, 2010 Super akwa bardzo mi się podoba Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted September 26, 2010 Author Share Posted September 26, 2010 Dzięki, jeszcze jest wiele rzeczy do poprawek i na razie jestem zablokowana bo Zbrojniki złożyły mi ikrę znowu i nic nie porobię Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts