Zapaleniec Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Akwarium "proste", 63l, grubość ścianek 8mm, Wymiary 60x35x35 (Długość x Wysokość x Szerokość). Sprzęt: Grzałka Elite 100W z wbudowanym termostatem. Filtr zewnętrzny HW - 302 Pokrywa oświetleniowa Oraz sprzęt potrzebny do sprzątania akwarium (Odmulacz itd.) Brzęczyk Podłoże: żwir 3 mm, mieszanka bazaltu. Fauna: 4x Razbora Klinowa 4x Brzanka brokatowa 15x Neon Innesa 4x Kirysek spiżowy 1x Bocja Wspaniała Dziesiątki Świderków Flora: 2x Gałęzatka 2x Zwartka Java Moss I jeszcze dwie których nie znam nazwy Ozdoby: Korzeń naturalny Oświetlenie: 1x 18W (Docelowo 3x 15 W) Fotki: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barwniak Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 gdzie fotki dokup jeszcze dwa spiżowe (nie wiem czy nie będzie im za ciasno, ale samotność jest chyba gorsza [bardzo towarzyskie ]) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafa9 Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Dodaj zdjęcia.Co do oceniania jak na razie to ciekawi mnie opcja z krewetkami filtrującymi,choć nie wiem czy 3 to nie za dużo.Podaj wymiary zbiornika.Oświetlenie trochę słabe,ale po opisie wnioskuję że zbiornik jest ciekawy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Zdjęcie jest przecież w jego podpisie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dżonson Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Nie wiem czy wiesz ale hokejówka to rybka stadna, a o ile mi wiadomo 3 to nie stado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zapaleniec Posted July 28, 2010 Author Share Posted July 28, 2010 W Poniedziałek zamierzam oddać Górami, glonojada, Hokejówki, oraz Fantomy w zamian za 8-10 Neonów Innesa, sądzę, że będzie ładnie ^^. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 2x Górami Mozajkowy (Osobniki dorosłe, ni wiem co z nimi zrobić). 4x Razbora Klinowa 4x Brzanka brokatowa 3x Hokejówka Amazońska Glonek (Do oddania) 4x Kirysek spiżowy 2x Krewetka filtrująca 1x Bocja Wspaniała 2x Fantom Czarny Ja wiem co zrób - oddaj Na taki litraż nadaję się tylko hokejówka, fantom i razbora. Ale wiadomo ze na tak mały litraż najlepiej tylko jedno stado więc wybór należy do Ciebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 Nie jest źle ,ale może być ładniej. Na twoim miejscu nie zmieniał bym oświetlenie na 3x15,tylko do tego co już masz dodał jeszcze jedną świetlówkę 15W i będzie git. Jeśli chodzi o obsadę to zostaw sobie tylko rozborę klinową tyle tylko ,że zwiększ stadko do 25 szt. Zamiast spiżowego kup sobie pandy tak 6 szt.No niestety całą resztę bym wyautował. Na pewno zmienił bym podłoże na bazalt lub ,ale na pewno też żwirek bym wywalił.Usypał bym tak dosyć nierówno ale nie mniej jak grubość 5 cm. Korzeń obsadź jakimś mchem i dosadź jakiś ładniejszych roślin na tył.Moczarkę nie sadzi się w pojedynczych rozsadach tylko kępkami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zapaleniec Posted July 28, 2010 Author Share Posted July 28, 2010 2x Górami Mozajkowy (Osobniki dorosłe, ni wiem co z nimi zrobić). 4x Razbora Klinowa 4x Brzanka brokatowa 3x Hokejówka Amazońska Glonek (Do oddania) 4x Kirysek spiżowy 2x Krewetka filtrująca 1x Bocja Wspaniała 2x Fantom Czarny Ja wiem co zrób - oddaj Na taki litraż nadaję się tylko hokejówka, fantom i razbora. Ale wiadomo ze na tak mały litraż najlepiej tylko jedno stado więc wybór należy do Ciebie Post wyżej napisałem, że w poniedziałek oddaję nie które rybki ^^. A planuję taką obsadę: 1+1 Pielęgniczka Ramireza 10-13 Neon Innesa 6 Otosek 6 kirysek panda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 No i dobrze, tylko neonków daj 10, nie 13. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 29, 2010 Share Posted July 29, 2010 A dlaczego by mniej Skoro inneski to ja bym jeszcze dołożył Góra 16 szt. byłoby by dobrze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
faranek22 Posted July 29, 2010 Share Posted July 29, 2010 Dokup sobie rybki gubiki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sikorka45 Posted July 29, 2010 Share Posted July 29, 2010 Gupiki? No, a za miesiąć będzie miał ich dwa razy więcej :zamieszany: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted July 29, 2010 Share Posted July 29, 2010 Przecież par nie musi kupować, może kupić same samce, a jakoś nie słyszałam, żeby samce się same rozmnażały . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sikorka45 Posted July 29, 2010 Share Posted July 29, 2010 To też prawda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zapaleniec Posted July 29, 2010 Author Share Posted July 29, 2010 A dlaczego by mniej Skoro inneski to ja bym jeszcze dołożył Góra 16 szt. byłoby by dobrze Dokładnie myślałem nad dużym stadkiem (15 szt.) Neonków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zapaleniec Posted July 31, 2010 Author Share Posted July 31, 2010 Krewetki filtrujące oddałem znajomemu który ma akwa 240l, moczarka argentyńska została pożarta przez rybki i nic z niej nie zostało . Korzeń został obsadzony java moss i czekam aż się rozrosnie, tło zostało zmienione na jednolite czarne, a w naj bliższych dniach zamierzam zmienić podłoże na jednolite carne (bazalt) o granulacji 3mm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 31, 2010 Share Posted July 31, 2010 Żeby jeszcze tylko wymienić tą obsadę to będzie nawet bardzo dobry baniaczek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zapaleniec Posted August 1, 2010 Author Share Posted August 1, 2010 Tak glonek, hokejówki, górami i fantomy już jutro zastaną oddane do sklepu zoologicznego ^^. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted August 1, 2010 Share Posted August 1, 2010 No i bardzo słusznie. Możesz przysypać/wymienić na drobny żwir. Oczywiście to tylko sugestia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 Żwirek moze być jakiś czarny np. czarny gry bazaltowy o granulacji 1-3 mm. oczywiście wygładzony albo żwir aktywny dla roślin np. Aqua Substrate II+ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zapaleniec Posted August 2, 2010 Author Share Posted August 2, 2010 już zakupiłem bazalt o granulacji 3 mm ^^. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted August 3, 2010 Share Posted August 3, 2010 A bocja?? B.wspaniała to także ryba stadna, a litraż stanowczo zbyt mały. Oddaj ją w dobre ręce to zrobisz dobry uczynek:) oddaj ją temu znajomemu co ma 240l i doradź żeby dokupił co najmniej 2:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zapaleniec Posted August 4, 2010 Author Share Posted August 4, 2010 Ten znajomy to b.doświadczony akwarysta, zajmuje się akwarystyką 15 lat, a i ma już dwie bocje wspaniałe i tą chyba mu dam . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted August 4, 2010 Share Posted August 4, 2010 Zastanów się jeszcze nad jakimś większym korzeniem,nie będę reklamował ale zaglądnij co w ofercie ma kolega ---ecik--- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts