ankha999 Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Witam serdecznie Ostatnio zauwarzyłam że moja roślinka zaczyna gnić od korzenia, nie mam pojęcia co się z nią dzieje, tym bardziej że od dawna nic nie grzebałam i nie zmieniałam w akwarium.Bardzo mi zależy na jej uratowaniu, może ktoś wie co to może być;( z góry dziekuję za odpowiedź, pzdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrerw Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Czy ona była wsadzona w podłoże ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ankha999 Posted July 23, 2010 Author Share Posted July 23, 2010 Nie, roślinka umocowana jest na korzeniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrerw Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Napisz coś więcej o swoim baniaku: jakie oświetlenie, czy podajesz co2, jakich nawozów używasz, parametry wody itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ankha999 Posted July 23, 2010 Author Share Posted July 23, 2010 - świetlówka akwarystyczna Philips 15W z odbłyśnikiem - filtr FAN FILTER plus - firmy AQUAEL - grzałka HAILEA CB-8300 - CO2 w płynie - EASYCARBO - ostatnio kolega sprawdzał i powiedział że są parametry w normie, sama tego nie robię bo nie znam sie na tym za_bardzo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Nie sądzę żeby coś z niego jeszcze było bo zaczął gnić Gnicie jest zazwyczaj oznaką niedoboru więc podaj czym nawozisz jeśli nawozisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
ankha999 Posted July 23, 2010 Author Share Posted July 23, 2010 no właśnie, ale dlaczego gnije? moze ktoś wie jakie mogą być tego przyczyny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Myślę że samo co2 w płynie i co2 w postaci gazu nie załatwi sprawy musisz podawać również żelazo czy micro i makro składniki dla roślin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts