Jump to content

60 l oświetlenie

Recommended Posts

Witam wszystkich:) ostatnio spaliła mi się świetlówka w akwarium i dziś kupiłam nowa więc ją zamontowałam i podłączyłam do prądu pokrywę ale nic się nie dzieje, czy jest możliwe ze ją źle zamontowałam albo cokolwiek innego??? Pierwszy raz wymieniałam i nie wiem co robić bo nie wydaje mi się żeby od razu nowa świetlówka była zepsuta??

No tak właśnie zrobiłam i nic.... Nie wiem, może nieumiejętnie ją przekręcam :P....... Musze się pomordować z tym trochę...... A może coś więcej się mi tutaj popaliło i przez to nie świeci.....??

Ja tak raz miałem ze starą pokrywą woda podeszła do statecznika i się spalił a jak podłączałem kolejną świetlówkę to i ona natychmiast się paliła

Jeśli masz pokrywę z tych nowszych to na pokrywie masz taką listwę którą można zdjąć i tam masz starter oraz statecznik sprawdź może starter poszedł

No ale jakby ten starter poszedł jak sam mówisz to może by i się ta nowa świetlówka spaliła a tu się nie dzieje nic. A czy ten starter to w takiej "zakrętce" jest?? Nie umiem tego nazwać inaczej :P

Share

• Create New...