Pb98 Posted July 18, 2010 Share Posted July 18, 2010 ------Akwarium zlikwidowane 10 kwietnia 2011r.------ Witam! Chciałbym zaprezentować wam moje akwarium - Iwagumi. Wszystkie komentarze mile widziane. Wymiary: 30x25x25 - 18,75l Technika: Filtr: Aquatic Nature Flow 60 Grzałka: Tetra 25W Oświetlenie: 1 żarówka Aquael econoline 11 W. - 6500K Temperatura: 25*C Napowietrzanie: - brak - Obsada: Ryby: Neon innesa x11 Neon czerwony x3 Skorupiaki i inne: Caridina cf. babaulti "Zebra" xxx Neocaridina heteropoda var. red xxx Flora: Hemianthus callitrichoides (Mały heniek) Nawozy: Codziennie: EasyLife EasyCarbo 1x w tygodniu: Żelazo, Potas Aqualine Aqua art Wystrój: 2 kamienie zrobione samodzielnie za pomocą łupków i silikonu i 9 kamieni zebranych na hałdach. Parametry wody: pH: 6,8 kH: 4,5*d gH: 8*d NO2: 0,00 mg/l NO3: 15 mg/l Zdjęcia: (Przepraszam za jakość zdjęć ) http://img233.imageshack.us/i/img0220ar.jpg/ http://img510.imageshack.us/i/img0222a.jpg/ Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
salomon666 Posted July 18, 2010 Share Posted July 18, 2010 CO to za Obsada!! nie dość ze to aka ma tylko 19 l to jeszcze tak zarośnięte... Męczysz Ryby.... i jeszcze się tym chwalisz.... dramat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pb98 Posted July 18, 2010 Author Share Posted July 18, 2010 salomon666 źle, że jest zarośnięte? :zamieszany: Wiem że obsada nie najlepsza i mam zamiar zostawić tylko krewetki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho27 Posted July 18, 2010 Share Posted July 18, 2010 No, że zarośnięte to raczej dobrze, ale przy tej obsadzie i tak małym akwarium ryby mają bardzo mało miejsca do pływania. W akwarium zostaw tylko krewetki, a całą resztę oddaj. Z przodu nie sadź tak wysokich roślin, gdyż zasłaniają "widok" w akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pb98 Posted July 18, 2010 Author Share Posted July 18, 2010 Dzięki serdeczne za odp. i czekam na dalsze posty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 18, 2010 Share Posted July 18, 2010 Dobrze że jest zarośnięte akwarium, ale ty widać nie wiesz co to jest 1,2 i 3 plan i nie umiesz się do tego dostosować Obsada tragiczna Kardynałki wolą chłodniejszą wodę. Trzyma się je w stadzie tak samo jak neonki. Akwarium nie to ze jest przerybione (chociaż to też) ale masz ryby które absolutnie nie nadają się do takiego zbiornika. Nawet na bojka jest za mały :zamieszany: Zrób restart: viewtopic.php?f=43&t=11433&p=134255&hilit=jak+prawid%C5%82owo+przeprowadzi%C4%87+restart#p134255 Poczytaj też to: viewtopic.php?f=43&t=17244 viewtopic.php?f=43&t=6354 viewtopic.php?f=2&t=17376 Dopiero wtedy pogadamy o obsadzie: viewforum.php?f=98 Chodź ja już Ci radzę zrobić z niego krewetkarium a z ryb to ciężko nawet nie wiem czy Boraras brigittae będzie się nadawał do takiego zbiornika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted July 18, 2010 Share Posted July 18, 2010 Z gupikami lekka przesada ale na ogół nie patrząc na obsadę podoba mi się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pb98 Posted July 19, 2010 Author Share Posted July 19, 2010 Dobrze że jest zarośnięte akwarium, ale ty widać nie wiesz co to jest 1,2 i 3 plan i nie umiesz się do tego dostosować Zrobiłem akwarium naturalne i wszystko rośnie tak jak chce. Robię przycinkę małego heńka 1 na miesiąc i raz na 1,5 miesiąca przycinkę hygrophilli. Hygrophili zasadziłem 5 sadzonek i to wszystko. Gdybym zrobił całkiem naturalne i nic przy nim nie robił to ryb darno by nie było widać, bo już raz była taka sytuacja że heniek zarósł mi 3/4 zbiornika. I nie robiłem 1,2, i 3 planu bo tak nie chciałem, zależało mi tylko na to aby heniek zarósł i się położył, a zasadziłem tylko 3 łodyżki. :kwiaty: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted July 19, 2010 Share Posted July 19, 2010 Pierwszą i najważniejszą rzeczą którą trzeba tu zmienić jest obsada. To priorytet - tyle ryb w tej wielkości akwarium to nawet w zoologach nie trzymają. Gdy już to zmienisz będzie można rozmawiać o zielsku i wystroju. Co to za lejek po środku? Karmnik? Zdjęcia daj w znacznikach [+img]www.link.jpg[+/img] bez "+". Wtedy wyświetlą się od razu na forum, tylko wcześniej zmniejsz rozmiar fotek do max 800x. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted July 19, 2010 Share Posted July 19, 2010 O robisz konserwe Jak ty tam tyle ryb wepchałeś Jak najszybciej idź do zoologa i oddaj wszystkie rybki tylko krewetki zostaw Zrób podcinke roślinek i będzie ok Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 19, 2010 Share Posted July 19, 2010 No dobra a czy to jest na pewno mały heniek Mi on wygląda na dużego Wygląda może i naturalnie ale nic za bardzo nie widać. Po za tym rośliny z różnych zakątków świata i ryby też oraz hodowlana forma gupika i krewetek więc chyba niezbyt jest naturalnie Trawniczek z glosi byłby w sam raz. Blyxa z tyłu oraz jakiś wywłócznik albo kabomba. Może jakaś alternatera żaby było coś czerwonego Dla krewetek koniecznie mech. Przywiązałbyś do jakiegoś bukowego czy dębowego korzenia np. Weeping moss. Dałem przykład ale według mnie jest to najpiękniejszy mech Jako podłoże drobny czarny bazalcik wygładzony o granulacji 1-3 mm. Czarny brystol jako tło. I będzie super Proponuję pooglądać : http://www.google.pl/images?um=1&hl=pl& ... =&gs_rfai= Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pb98 Posted October 17, 2010 Author Share Posted October 17, 2010 Ten lejek to karmnik. mam przecież mech jawajski. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyogrodnik Posted October 17, 2010 Share Posted October 17, 2010 ładna zuoka rybno roślinna O.o wywal gupiki i wogóle najlepiej wszystko oprócz krewetek i daj bojka jednego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akwariumzpaletkami Posted October 17, 2010 Share Posted October 17, 2010 Zostaw same krewetki Rośliny zasać z tyłu najwieksze i jak idziesz do przodu to dawaj coraz mniejsze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyogrodnik Posted October 17, 2010 Share Posted October 17, 2010 i najlepiej wywal troche roślin bo ci się krewetki pochowają i nie bedizesz ich widzieć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ursusC330 Posted October 17, 2010 Share Posted October 17, 2010 A wcale nie prawda, daj na przód nurzańca żeby zupy nie było widać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyogrodnik Posted October 17, 2010 Share Posted October 17, 2010 a nurzaniec jaki jest wysoki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ursusC330 Posted October 17, 2010 Share Posted October 17, 2010 wujek się kłania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaraMysz Posted October 17, 2010 Share Posted October 17, 2010 a nurzaniec jaki jest wysoki? Zielony, o nurzańca już pytasz w którymś z rzędu poście. Może wypadałoby jednak poczytać, to co Ci się podsyła. Widzę, że wolisz jednak zapełniać forum bezsensownymi pytaniami. Tu masz link viewtopic.php?f=7&t=22857&start=10, http://www.superakwarium.pl/nurzaniec-id463.html A wcale nie prawda, daj na przód nurzańca żeby zupy nie było widać Ursus- bawi Cię to? Naprawdę wielce zabawne, jak zawal serca. :zamieszany: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rerik Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 Tam jest więcej niż 10 gupików. O WIEEEEELE więcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guliwer Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 [quote="Pb98" Flora] Czy gupiki nie podjadają ci Bacope ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pb98 Posted October 29, 2010 Author Share Posted October 29, 2010 Tam jest więcej niż 10 gupików. O WIEEEEELE więcej. Tylko tej aranżacji już nie ma. Był restart akwarium, z których połowa ryb zdechła. Hygrophila glabra Bacopa monnieri - Mech jawajski (Vesicularia dubyana) - Wgłębka (Riccia fluitans) Czy gupiki nie podjadają ci Bacope ? Nie, nie podjadały mi Bacopy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pb98 Posted December 29, 2010 Author Share Posted December 29, 2010 Witam ponownie Dzisiaj robię restart akwarium i zmieniam go na iwagumi W pierwszym poście są informacje, o planowanej obsadzie i florze, za jakiś czas też zmienią się parametry wody Postaram się też wrzucić jakieś fotki Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil84 Posted January 1, 2011 Share Posted January 1, 2011 Niewidzialne te fotki jakieś albo po wczorajszym, mi się wzrok pogorszył Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pb98 Posted January 1, 2011 Author Share Posted January 1, 2011 Niestety, zdjęcia robione telefonem. W późniejszym czasie będą lepsze zdjęcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts