Zu12la Posted July 11, 2010 Share Posted July 11, 2010 Pytanie jak w temacie. Mam zamiar kupić welonki, na wakacjach czyszczę akwarium i zaczynam "od nowa" Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafa9 Posted July 11, 2010 Share Posted July 11, 2010 0!!! Welonka potrzebuje większego akwarium. Niezbędne jest duże akwarium, minimum 80 l na jedną rybę, a na dwie 120l-poczytaj trochę w pierwszej lepszej encyklopedii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted July 11, 2010 Share Posted July 11, 2010 Na dwa welony to tak minimum 100l a lepiej 200l bo to spore rybki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 myśle że dla jednej powino wystarczyćBardzo źle myślisz. W 60l nie powinno się hodować welonów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
love_gr Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 60l to dla welonki za mało... Welonki to dosyc spore rybki;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek.M Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 Mam propozycję,robisz restart więc opisz co będzie tam żyło jakie są wymiary tego zbiornika oraz wyposażenie /filtry,podłoże itd/ ,myślę że kolżaniki i koledzy doradzą ,welonki napewno odpadają to straszne rozrabiaki /potrafią zjeść jak i wykopać roślinki/+ brudaski /szybka przemiana materii/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgaAga Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Welony dorastają do już nie pamiętam,ale coś koło 30cm.U mnie w sklepie-zoo jest taki "rozbójnik" 20cm.Wyobraź sobie teraz taką rybę w Twoim akwarium.To tak jak byś się zamknęła w toalecie (1,5x1,0).Żyć się da,tylko co to za życie.Ale to już Twój wybór. Gaweł,bez urazy,ale Twoje rady są złe,tak jak i myślenie.Człowieku,pomyśl czasem zanim coś napiszesz.Przerobiłam welonka właśnie w tak małym akwa.Dramat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pysio97 Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 Welony to zdecydowanie za duże ryby jak na taki litraż. W takim akwarium pięknie prezentowało by się duże stado neonów innesa na tle bujnych roślin lecz to tylko moje zdanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafal.gorz Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 Teoretycznie jednego można trzymać w takim litrażu. Ale że te ryby najlepiej czują się w grupie, to Twoje akwarium jest zbyt małe. Zainteresuj się innymi, mniejszymi rybkami, jest teraz tyle ładnych gatunków ryb, które idealnie nadają się do takiego akwarium, np. mikrorasbora galaxy, axelrodia riesei, pseudomugil gertrudae i furcatus i wiele wiele innych Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts