sebaluba Posted July 9, 2010 Share Posted July 9, 2010 witam ,mam potrzebę zmiany wystroju mojego akwarium ,doradzcie co by zmienić dodam ze kupiłem czarny żwirek baniak 115l juwel , oświetlenie 2razy 28w, bimbrownia obsada 20neonek 3 albinosy 2 bocie i 3 kosiarki dzięki za za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal1511 Posted July 9, 2010 Share Posted July 9, 2010 Zmień żwir, daj więcej roślin i obsadź korzeń mchem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted July 9, 2010 Share Posted July 9, 2010 Mhh... Wymieniłbym żwirek na jednolity np. na ciemny bazalt. Obsadź prawą stronę bo trochę pustawo. Może na początek nurzaniec? Wysoki i szybko rośnie. Masz dobre oświetlenie wiec pomyśl nad trawniczkiem. Dałbym jeszcze mech na korzeń. Jak na razie nie jest tak źle I obsada do zmiany ale to już nie ten dział Zastrzegam ze nie cała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebaluba Posted July 9, 2010 Author Share Posted July 9, 2010 wiec tak , za żwirek wezmę się jutro wymiana na czarny ,prawa strona akwarium wczoraj została przycięta bo rośnie jak szalona za parę dni będzie już przy lustrze .Mech to dobry pomysł,a co do obsady to wiem kosiary i bocie wek i zamiana na 3szt otosek .bardziej chodzi mi o rośliny jakie jeszcze dodać i jak je rozmieścic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted July 9, 2010 Share Posted July 9, 2010 Wymień żwirek na żwir o mniejszej granulacji i dodaj roślinek bo trochę pusto tam masz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 9, 2010 Share Posted July 9, 2010 Obsada sam wiesz dokupiłbym jeszcze 3 kiryski i kupić minimalnie 6 otoski a nie 3 Nie ma jeszcze 0,5W/l więc raczej jakiś wymagających nie można polecić chyba że dodasz oświetlenie To się wtedy pomyśli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebaluba Posted July 9, 2010 Author Share Posted July 9, 2010 spoko ale macie jakieś propozycje co do roślin jakieś nazwy może jakieś czerwone Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted July 9, 2010 Share Posted July 9, 2010 Co do roślin: Na sam tył daj rotale indicę, nurzańca, ludwigię repenes, kabomby, jakieś echindorusy. Z przodu cryptocoryny. Możesz też porozkładać gałęzatki. Pomyśl nad trawnikiem z glisi lub z heńka [EDIT] Rafi jest tak ok. 0,48w/l. Ale należy też odjąć pojemność korzenia i żwiru myślę ze reasumując wyjdzie ok 0,5w/l. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 9, 2010 Share Posted July 9, 2010 Może (czerwoną) alternatera ale wymaga dość mocnego oświetlenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebaluba Posted July 10, 2010 Author Share Posted July 10, 2010 a oto po małym przemeblowaniu ,i jak co byście jeszcze zmienili troszkę mętno ale jutro będzie ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 Duża poprawa ale te kamienie czy schodki po lewej stronie mi się nie podobają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebaluba Posted July 10, 2010 Author Share Posted July 10, 2010 ok ale to zona zanabyła za 200 koron więc choc tydzien muszą być ,hihihi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sergiusz Posted July 11, 2010 Share Posted July 11, 2010 Jak już chcesz takie schodki zrobić to zrób z kamienia pasującego do koloru żwiru taki taras na górze kamień zasypany żwirem i pod nim kolejny kamień zasypany żwirem i kolejny Taki tarasik daje ciekawy efekt i optycznie powiększa akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts