kaka958 Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 Jak wygląda ikra danio tęczowego. Bo coś spadało w moim akwarium i wyglądało podejrzanie. Jak będę miała zdjęcie to wkleję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karaś Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 Ikra danio to malutkie prawie przeźroczyste kuleczki.przynajmniej u mnie tak było,moje miały średnice ok 1mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaka958 Posted July 8, 2010 Author Share Posted July 8, 2010 ok dzięki! No to się myliłam. A jak odróżnić samca oprócz smukłości bo one są za szybkie. Chyba że są o wiele bardziej smukłe. Bo u mnie jedna ma o jeden pasek więcej na płetwie odbytowej, goni inne, jakoś często przepływa nad filtrem (a tam jest ciemniej i jest kilka kabli), a tak to są identyczne i nie zauważyłam żeby była smuklejsza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karaś Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 A jak te twoje "kulki" wyglądają Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 Samica danio jest grubsza a samiec jest zdecydowanie chudszy od samicy Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaka958 Posted July 8, 2010 Author Share Posted July 8, 2010 Szczerze to na pewno była "kupa" A wgl. to na pewno nie mam samca \\ Samica danio jest grubsza a samiec jest zdecydowanie chudszy od samicyA one się bardzo szybko rozmnażają nawet jak nie ma za bardzo warunków? A czemu jedna z samic ma dwa paski a inne jeden? Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 Nie rozumiem. http://www.akwarium.dl.net.pl/files/danio_teczowy.jpg Jest tam pręga, ale żeby samica nie miała jednej, a samiec ma dwie pręgi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaka958 Posted July 8, 2010 Author Share Posted July 8, 2010 A źle napisałam na płetwie odbytowej tak ma może tak po prostu się różnią tak jak np. my mamy inny kolor włosów Będę ją przynajmniej mogła odróżnić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts