Jump to content

Co O Tym Myślicie ?

Pley
 Share

Recommended Posts

Witam jestem nowy na forum ;]

akwarystyką jak nie patrząc już 4 rok sie interesuje lecz jakiś rok temu zrezygnowałem z akwarium :oops::oops: lecz od 2 miesięcy mam założone od nowa ;] :D:D

Do Rzeczy ;]

co sądzicie o moim karmieniu

konkretnie

Mieszanka Suchych- od rozwielitki po spiruline

mrożoną ochotkę

mrożony wodzień

raz daje suche raz mrożone .. nie ma tak u mnie żeby ryby dostawały suche 3 dni pod rząd ;]

zależy mi na waszych opiniach :D:D

Wodzeń byłby lepszy żywy. Co do ochotki zrezygnuj z niej to najbardziej brudny mrożony pokarm jaki istnieje, często rybki po tym chorują , mają problem z wypróżnianiem. Dużo lepszy jest cyklop , serca wołowe.

edit:

Z resztą produkty mrożone dla ludzi po rozmrożeniu nie nadają się do ponownego zamrożenia. Tak samo jest z pokarmem dla rybek tylko mało kto tego przestrzega (chodzi mi o sklepy i ich dostawców ).

dostawce mam pewnego

jedzenie było zamrożone i ani razu rozmnożone;];]

a co do bakterii to nie wiedziałem ze najgorsze jedzenie :oops::oops:

dzięki za rade

a co sądzicie o tych mixach mrożonych ??

miałem styczność z tym,w 1 tabliczce był 1 rząd czegoś zielonego 1 rząd białego 1 rza czerwonego 1 rząd czarnego i jeszcze takie lekko brązowawy 1 rząd ;];] :P

a co sądzicie o tych mixach mrożonych ??

miałem styczność z tym,w 1 tabliczce był 1 rząd czegoś zielonego 1 rząd białego 1 rza czerwonego 1 rząd czarnego i jeszcze takie lekko brązowawy 1 rząd ;];] :P

W MIXIE jest co Ty podajesz no może z jakimś dodatkiem, osobiście twierdze że wszysko co w nadmiarze to niezdrowo...a czerwone to jakiś tubifeks , ochotka, najbardziej niestabilny bakteriologicznie i chemicznie pokarm, Ale to nie reguła że to trucizna, osobiście w tym akwarium nie stosuje go., szkoda ryzyka. Moje rybki jadą na suchym już ponad miesiąc i czują się świetnie, pare razy dostały żywego wodzenia.

A teraz chce założyć chodowle rozwielitki.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...