Pley Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 Witam jestem nowy na forum ;] akwarystyką jak nie patrząc już 4 rok sie interesuje lecz jakiś rok temu zrezygnowałem z akwarium lecz od 2 miesięcy mam założone od nowa ;] Do Rzeczy ;] co sądzicie o moim karmieniu konkretnie Mieszanka Suchych- od rozwielitki po spiruline mrożoną ochotkę mrożony wodzień raz daje suche raz mrożone .. nie ma tak u mnie żeby ryby dostawały suche 3 dni pod rząd ;] zależy mi na waszych opiniach Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 na pewno dbasz o swoich podopiecznych - urozmaicasz im dietę rybki są wtedy zdrowsze i lepiej wybarwione 8-) ja niestety nie mam takich możliwości Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted January 2, 2009 Author Share Posted January 2, 2009 O To sie cieszę ;] a polecacie mi jakieś pokarmy mrożone prócz tych co używam;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 Wodzeń byłby lepszy żywy. Co do ochotki zrezygnuj z niej to najbardziej brudny mrożony pokarm jaki istnieje, często rybki po tym chorują , mają problem z wypróżnianiem. Dużo lepszy jest cyklop , serca wołowe. edit: Z resztą produkty mrożone dla ludzi po rozmrożeniu nie nadają się do ponownego zamrożenia. Tak samo jest z pokarmem dla rybek tylko mało kto tego przestrzega (chodzi mi o sklepy i ich dostawców ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted January 2, 2009 Author Share Posted January 2, 2009 dostawce mam pewnego jedzenie było zamrożone i ani razu rozmnożone;];] a co do bakterii to nie wiedziałem ze najgorsze jedzenie dzięki za rade a co sądzicie o tych mixach mrożonych ?? miałem styczność z tym,w 1 tabliczce był 1 rząd czegoś zielonego 1 rząd białego 1 rza czerwonego 1 rząd czarnego i jeszcze takie lekko brązowawy 1 rząd ;];] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romlas Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 a co sądzicie o tych mixach mrożonych ?? miałem styczność z tym,w 1 tabliczce był 1 rząd czegoś zielonego 1 rząd białego 1 rza czerwonego 1 rząd czarnego i jeszcze takie lekko brązowawy 1 rząd ;];] W MIXIE jest co Ty podajesz no może z jakimś dodatkiem, osobiście twierdze że wszysko co w nadmiarze to niezdrowo...a czerwone to jakiś tubifeks , ochotka, najbardziej niestabilny bakteriologicznie i chemicznie pokarm, Ale to nie reguła że to trucizna, osobiście w tym akwarium nie stosuje go., szkoda ryzyka. Moje rybki jadą na suchym już ponad miesiąc i czują się świetnie, pare razy dostały żywego wodzenia. A teraz chce założyć chodowle rozwielitki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uzoon Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 poczytaj tu jesli chcesz jeszcze bardziej urozmaicic diete viewtopic.php?f=37&t=671 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts