Pysio97 Posted July 4, 2010 Share Posted July 4, 2010 Mam akwarium 200l z pyszczakami z jeziora malawi. Od pewnego czasu samiczki pyszczaka złocistego zaczęły wybarwiać się na szaro, ich kolory zbladły. Rybki są długości 5-6cm. Wyglądają na zdrowe, pływają po całym akwarium. Co może być powodem takich zmian? Oświetlenie: 2x30W(T8) Temperatura:26*C Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 4, 2010 Share Posted July 4, 2010 Podaj więcej informacji: - filtracja itp. - pełna obsada (jeżeli masz coś oprócz tych pyszczków) - parametry wody itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pysio97 Posted July 4, 2010 Author Share Posted July 4, 2010 Filtracja: filtr wewnętrzny:Fan3 Aquael Obsada: -pyszczak zebra 1-1 -pyszczak złocisty 1-3 -giętkoząb wielkopłetwy x2 -4 zbrojniki -2 kosiarki -2 pielęgnice severum Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewwa Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 A od jak dawna je masz? Powodem mogła być zmiana pokarmu, niektóre mają tendencję do wybarwiania rybek... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pysio97 Posted July 22, 2010 Author Share Posted July 22, 2010 Ryby są u mnie siedem miesięcy. Kupiłem je 31 grudnia 2009 roku. Na początku karmiłem je pokarmem Sera flora i było ok. Samiczki miały piękne kolory. Następnie dodałem do diety pokarmy takie jak: - Tropical Bio-vit - Sera granugreen - Sera granured(raz w tygodniu) - Tropical Wafers Po ok trzech miesiącach pyszczaki zaczęły się wybarwiać na szaro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts