rooger Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Witam Sprawę postawie krotko:-) Mam krewetki Red Chery (12 szt) i krewetki filtrujące (Ataya), niektóre Redy maja jajeczka toteż powiedzmy ze spodziewam się młodych. Chciałbym do tego samego akwarium przenieść z ogólnego 5 szt Amano i tu moje pytanie, czy to nie jest dla któregoś gatunku szkodliwe? głównie chodzi mi o młode Redy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Raczej nie Podaj też litraż akwarium bo gabonensis są dość duże Link to comment Share on other sites More sharing options...
rooger Posted July 2, 2010 Author Share Posted July 2, 2010 Zapomniałem dodac ze Ataya bedzie w ogolnym tzn. 120 litrow natomiast krewetkarium ma 50 litrow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 O matko Ile ich masz Pozbądź się ich stamtąd jak najszybciej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Hmmm, na wszystkie te krewetki będzie mało miejsca w 120L. Chyba, że nic na dno już nie planujesz i nie masz to trochę lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rooger Posted July 2, 2010 Author Share Posted July 2, 2010 w sumie w 50-tce zostanie tylko 12 Red Chery i 2 Amano a filtrujace ida do 120-stki. W 50l nic wiecej juz nie planuje natomiast w 120l jest sporo roslin wiec maja sie gdzie chowac. Przenosze poniewaz mam ostronosa ktory za mniejszymi Amano sie ugania i niestety pare juz posluzylo mu za obiadek natomiast Ataya jest juz spora wiec w kasze nie da sobie napluć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rooger Posted July 2, 2010 Author Share Posted July 2, 2010 A chodzi mi tylko czy amano nie beda szkodzic malym red chery Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Amano nic Red Cherry nie zrobią. U mnie żyją w zgodzie. Ale 2 to mało, one żyją w grupach od 5 szt. min. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts