ankha999 Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 witam! po dwoch dniach nieobecności w domu zastałam niespodziankę w akwarium:) na kamykach lawy, pojedyńczo umieszczone zostały malenkie kwadraciki z kropką jajeczka znajduja sie na kilku kamykach, łącznie jest ich pewnie ze 30, może trochę więcej, dodam iz moje akwarium zamieszkują gupiki, neony,krewetki i slimaczki helenki a i jeszcze te malutkie ślimaczki, szkodniki której podgryzają rośliny, ale z nimi mają rozprawić się heleny:) czyżby to były jajka heleny? (to tak drogą dedukcji) zamieszczam fotkę, niestety nie mam dobrego aparatu z makro, ale może da sie coś tam zauważyć pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 U mnie w akwarium jest też coś takiego i w 100% są to jajeczka ślimaczków helenki. Gratuluje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ankha999 Posted July 2, 2010 Author Share Posted July 2, 2010 A czy zagrażają im np. ryby czy krewetki? w sensie czy mogą zostać zjedzone? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karaś Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Jaja helenek są pokryte warstwą ochronną.czyli zbyt dużo im nie zagraża Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Ślimaki się wychowają to 100% jajka helenek Link to comment Share on other sites More sharing options...
ankha999 Posted July 2, 2010 Author Share Posted July 2, 2010 Super! bardzo dziękuję w takim razie uważnie bedę sledziła rozwój jajeczek:) pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts