Ned Kelly Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Witam Mam 220 l akwarium z pokrywą aluminiową. Związku z tym że zamierzam pojechać na tydzień na urlop zastanawiam się nad kupnem prostego karmnika automatycznego – coś w tym rodzaju. http://www.allegro.pl/item1096995916_au ... 3_az1.html Sprzedaje go kilka osób – ciekaw jestem czy ktoś takowy ma, korzysta z niego i jak się sprawuje. Będę wdzięczny za wszelkie opinie. Pozdrawiam Ned Kelly Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Ja nie inwestowałam w taki karmnik automatyczny bo podobno jedzenie szybko nasiąka wodą i albo wpada całość albo się psuję. W sklepach są takie pałeczki weekendowe lub takie większe kostki. Porozrzucałam je w kąty i dałam tylko tyle ile było nakazane na opakowaniu i było okej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Większość karmników automatycznych ma pewną wadę przesiąkania w ten oto sposób moczy się pokarm dla ryb Ja posiadam karmnik ale go nie używam bo właśnie przesiąka już wolę zostawić ryby bez jedzenia przez tydzień nic im nie będzie Możesz także np. izolacją go podkleić no i oczywiście nie mówię że twój karmnik który zamierzasz zakupić będzie taki jak mój Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Ogólne opinie o karmniku automatycznym: viewtopic.php?f=85&t=1857 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Ja może coś podpowiem - w sprzedaży są pokarmy weekendowe. Ani JBL, ani Tetra nie są dobre, ale bardzo polecam Sera Holiday. Spokojnie starczją na conajmniej 2 tygodnie. To dość wielkie tabletki, i nie tak łatwo się jej pozbyć przez rybcie. Ale już koleżanka tam napisała. PS. Z karmnika zrezygnuj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts