Jump to content

Karmnik automatyczny

Ned Kelly
 Share

Recommended Posts

Witam

Mam 220 l akwarium z pokrywą aluminiową. Związku z tym że zamierzam

pojechać na tydzień na urlop zastanawiam się nad kupnem prostego

karmnika automatycznego – coś w tym rodzaju. http://www.allegro.pl/item1096995916_au ... 3_az1.html

Sprzedaje go kilka osób – ciekaw jestem czy ktoś takowy ma, korzysta z niego

i jak się sprawuje. Będę wdzięczny za wszelkie opinie.

Pozdrawiam

Ned Kelly

Ja nie inwestowałam w taki karmnik automatyczny bo podobno jedzenie szybko nasiąka wodą i albo wpada całość albo się psuję. W sklepach są takie pałeczki weekendowe lub takie większe kostki. Porozrzucałam je w kąty i dałam tylko tyle ile było nakazane na opakowaniu i było okej.

Większość karmników automatycznych ma pewną wadę przesiąkania w ten oto sposób moczy się pokarm dla ryb

Ja posiadam karmnik ale go nie używam bo właśnie przesiąka już wolę zostawić ryby bez jedzenia przez tydzień nic im nie będzie

Możesz także np. izolacją go podkleić no i oczywiście nie mówię że twój karmnik który zamierzasz zakupić będzie taki jak mój :)

Ja może coś podpowiem - w sprzedaży są pokarmy weekendowe. Ani JBL, ani Tetra nie są dobre, ale bardzo polecam Sera Holiday. Spokojnie starczją na conajmniej 2 tygodnie. To dość wielkie tabletki, i nie tak łatwo się jej pozbyć przez rybcie. ;)

Ale już koleżanka tam napisała. ;)

PS. Z karmnika zrezygnuj. :mrgreen: