krzycho27 Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 Zbiornik 10l. Filtr-Elite mini Flora: mchy i inne roślinki (nie pamiętam nazw ) Fauna: -bakterie, -w przyszłości krewetki. Proszę o komentarze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monika15 Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 Podoba mi się tylko zasłoniłabym jeszcze jakąś roślinką filtr i dodałabym tło. A masz w ogóle jakieś oświetlenie? Czy tylko fotka taka ciemna wyszła? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho27 Posted June 27, 2010 Author Share Posted June 27, 2010 Oświetlenie mam, tylko zdjęcie takie słabe wyszło. A co do filtra to mam zamiar zasłonić go jakimś kawałkiem drewna, a tło będzie czarne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho27 Posted June 27, 2010 Author Share Posted June 27, 2010 Próbowałem poprawić zdjęcie i oto efekt: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 Fauna: -bakterie, Zapomniałeś o pierwotniakach O wiele lepiej by było z tym tłem. Fotka nie za bardzo wyraźna ale coś tam widać Wywaliłbym te kamienie jeżeli chcesz dać korzenie bo wtedy w ogóle nie będzie miejsca Masz jakieś nawożenie dla roślin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 Piszesz ,że oświetlenie masz,ale jakie,bo jeśli , tak mi się wydaje masz zwykłą żarówkę to nic po za glonami nic nie będzie ci rosło.Chyba że dostaniesz żarówkę 65ooK,a jest to możliwe ,bo sam taką posiadam. A jeśli chodzi o całość ,to przepraszam ,ale najpierw popracuj nad nim troszeczkę bo na razie to :zamieszany: Za miast tych kamieni daj jakiś korzeń i lepsze oświetlenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho27 Posted June 27, 2010 Author Share Posted June 27, 2010 Aktualnie mam zwykłą żarówkę (15W), gdyż akwarium jest nowe i nie miałem czasu kupić lepszego oświetlenia. Co do nawożenie to nie mam. A filtr może by zasłonić roślinką(jak pisała Monika 15)? Jeśli tak to jaką? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaka958 Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 Nie znam się na tym za bardzo ale też chciałabym coś polecić Na ten filtr nie byłby dobry rogatek? Albo zakryć go siatką i dać jakiś mech ale nie jestem pewna czy ładnie by to wyglądało. (lub riccia flutains chyba by pasowała) i czy dobrze by filtrowało (ale da się coś z tym zrobić) Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho27 Posted July 10, 2010 Author Share Posted July 10, 2010 Aktualizacja. Dodałem czarne tło,filtr zasłoniłem roślinką i zmieniłem oświetlenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katesh74 Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 Dla mnie rośliny tego typu raczej nie komponują się dobrze w tak małym akwarium... nie są proporcjonalne... ale cóż każdy ma swój gust i swoje spojrzenie.... do takiego małego akwarium proponowałbym drobnolistne roslinki jak Heniek i mchy... aranżacja i ich umiejscowienie nalezy do właściciela... pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho27 Posted July 13, 2010 Author Share Posted July 13, 2010 Mchem filtra nie zasłonię, Heńkiem też będzie ciężko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho27 Posted July 28, 2010 Author Share Posted July 28, 2010 Robię restart, gdyż w akwarium zalęgło się mnóstwo ślimaków oraz obecna aranżacja nie za bardzo mi się podoba. W akwarium zamiast kamieni może pojawi się jakiś korzonek. Zapraszam wkrótce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 No to szybko szybko bo się nie cierpliwie Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafa9 Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 Jak zakończysz restart to jak najszybciej foty dawaj.Obserwuję ten temat z zaciekawieniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho27 Posted July 28, 2010 Author Share Posted July 28, 2010 Postaram się wkleić foty jak najszybciej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chudy4 Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 W przyszłości także będę chciał zrobić takiego maluszka. Ale najpierw 17.5 Pozdro... Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho27 Posted May 2, 2011 Author Share Posted May 2, 2011 Niestety, krewetkarium od dłuższego czasu zlikwidowane. Może jeszcze kiedyś... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts