almasterx Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 Cześć. Akwarium mam od ponad miesiąca. Nie dawno wpuściłem ryby. Póki co mam harem barwniaka czerwonobrzuchego (czekam aż dobierze się parka), oraz 20 neonek inessa. Planuję dokupić jeszcze 2xL168. Czy mogę coś jeszcze wpuścić?. Wiem że neony zajmują środek akwarium, a barwniaki i elki dno. Może coś na góre?. Chyba że można coś jeszcze na dno. Dodam że ten harem barwniaków jest strasznie agresywny...wczoraj wpuściłem 10 krewetek rc, 6 zostało zjedzonych, 4 pewnie się schowały. Z neonek zostało tak na prawdę 19, gdyż jedną barwniak również zagryzł. Czy na taką agresję jestem skazany...?. Boję się o L168, chociaż z drugiej strony elki będą miały około 10cm. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 Z L168 zrezygnuj. Radzę Ci oddać ten harem, z wieści, że barwniaki są bardzo agresywne, a w okresie tarła to już wogóle, wolę nie mówić. Więc, lepiej oddaj. Zostaw sobie neonki innesa, w zamian za barwniaki kup sobie pielęgniczki ramirezki - parkę. Na dno zbrojnika niebieskiego, lub 10 kirysków pand / lub załóż sobie hodowlę red cherry, chociaż ramirezki mogą zrobić sobie ucztę. Więc może 7 kirysków panda + zbrojnik niebieski. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
almasterx Posted June 27, 2010 Author Share Posted June 27, 2010 A czemu z L168 zrezygnować?. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 Dorastają do 14 cm. wybierz coś mniejszego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 To tak jak zbrojniki niebieskie które nadają się do 112l. Jednak bardziej polecam Peckoltie vittaty, równie ładne, a mniejsze i łatwiej dostępne. http://www.planetcatfish.com/catelog/sp ... cies_id=75 PS: L168 to ryba z mojego awatara. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
almasterx Posted June 27, 2010 Author Share Posted June 27, 2010 Czyli mogę trzymać L168?. Niestety 015 nigdzie nie mogę dostać, wiem że również są ładne. Mam nadzieję że chociaż ich barwniaki nie będą zaczepiały. Ciekawe jest to, że największy barwniak ma może 5cm. max, a już taki agresywny... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
almasterx Posted July 11, 2010 Author Share Posted July 11, 2010 Gdzie można dostać L015?. Na allegro jak były, to fake. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted July 11, 2010 Share Posted July 11, 2010 hmm moze sprubuj zamowic w zoologu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
almasterx Posted July 11, 2010 Author Share Posted July 11, 2010 Obszedłem ich na prawdę dużo i większość w ogóle ich nie zna, a nie którzy po prostu nie sprowadzają Elek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojo_aaaleryba Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 z tego co wiem to L 015 nawet ciężko dostać na giełdzie zoologicznej:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts