SGhost Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 Witam. Forum czytam od jakiegoś czasu, i w sumię ułożyłem obsadę, ale może jednak coś do czegoś nie pasuje, więc wole jeszcze potwierdzić. Akwarium 54l standardowe 60x30x30 Oświetlenie 2x15w kompakty 6500K(w zależności jak będzie się to sprawowało, może kiedyś wymienię/pokrywę raczej popełnię sam, jak będzie chwila wytchnienia) Filtr HBL 501 Żwirek kwarc drobny do 2 mm Grzałka 50w z termo korzeń/ może 2 okaże się jakaś lupka kokosa się znajdzie roślinki jest tego trochę, na razie rośnie sobie(mam nadzieję) w 12l i czekam, aż mi się przestanie kurzyć w domu (remont). co do obsady bojek 10 neonków parka ramirezek 6 ostosków/kirysków panda-raczej kiryski 5 rc 5babaulti/lub jakieś inne 2 helenki Na czytałem się, na oglądałem obsad i dalej w jednym twierdzą przy podobnej obsadzie, ze ok, w innym, że nie bardzo. Nie wiem do końca jak się mają ramirezy do bojka. Moje 12 w którym od wczoraj rośnie, mam nadzieję, zielsko , czekać tylko na koniec kurzenia i polejemy coś większego. http://ifotos.pl/img/DSC00298_ewhqwq.jpg Pozdrawiam i z góry dziękuje za wszelkie rady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 Zdecyduj się albo na bojka albo Ramizerki ponieważ bojek może atakować pielęgniczki. Ja Ci więc raczej radzę wziąć parkę Ramizerek Po za tym bojek może też ścigać krewetki. A propos krewetki RC - minimum 6 szt. powinno być. Na taki litraż możesz dać maksymalnie 5 helenek. Z neonków to tylko Innesa bo czerwone są za duże. Chyba że chcesz może zielone to też mogą być Link to comment Share on other sites More sharing options...
SGhost Posted June 27, 2010 Author Share Posted June 27, 2010 Tak oczywiście chodziło o innesa. Jeszcze taka kwestia, czy np mogą być panda3 i 3 albinosy, lub jakieś inne małe? I tak żyją razem? jako stadko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 Na albinosy za małe. Najlepiej jak jest tylko jeden gatunek stadka które liczy co najmniej 6 szt. Inne gatunki : http://www.minifische.de/call.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
SGhost Posted June 27, 2010 Author Share Posted June 27, 2010 Miałem na myśli pigmeja, moje "przejęzyczenie". Ale jeśli lepiej trzymać jeden gatunek, to chyba się zdecyduje na pigmeja, bardziej mi się podoba czyli tak 10 neonków innesa parka ramirezek 6 kirysków pigmejów 6 red cherry 6 crystal red 2 helenki Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 czyli tak 10 neonków innesa parka ramirezek 6 kirysków pigmejów 6 red cherry 6 crystal red 2 helenki neonki - ok. parka ramirezek - ok. kiryski pigmeje - ok. red cherry, crystal red, helenki - wywołają ciasnotę, według mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafa9 Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 Red cherry, crystal red, helenki -masz i tak kiryski,więc by zachować więcej luzu na dnie proponuję do tych kirysków dodaj helenki i jeden rodzaj krewetek w ilości 6 sztuk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts