luki200810 Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 Potrzebuje pomocy bo nie wiem jakich najlepiej rybek i roślin do niego dodac Proponowałem : 10 neon innesa 5 kirysków pstrych 1 glonojad 4 brzanki sumatrzańskie 1 węgorz 2 molinezje Roślinki: Nie znam za bardzo ich nazw ;/ Polecicie mi coś co wytrzymuje w świetle 20 w i 26 stopni w akwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 jaki jest litraż? Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki200810 Posted January 2, 2009 Author Share Posted January 2, 2009 Litraż. Czyli? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 tzn. ile to akwa ma litrów? pojemność? Link to comment Share on other sites More sharing options...
amamsek Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 jesli chodzi o obsade to ja bym dał : 7-10 neonkuw 3 kiryski 1 skalara 1glonojada 1 kosiarke a o rosliny spytaj sie innych Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki200810 Posted January 2, 2009 Author Share Posted January 2, 2009 Ja mam 60l jak by co Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 jesli chodzi o obsade to ja bym dał : 7-10 neonkuw 3 kiryski 1 skalara 1glonojada 1 kosiarke a o rosliny spytaj sie innych A to ciekawe... 1 skalar - na pewno za małe akwa. Dużo za małe. 1 kosiarka - podejrzewam że to akwa też będzie za małe... 3 kiryski - noo, może, ale najlepiej ze 5, rybka stadna. 1 glonojad - możesz dokładniej??? jaki glonojad? do neonkÓw się nie przyczepię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki200810 Posted January 2, 2009 Author Share Posted January 2, 2009 jak bym chciał glonojada to plecoust Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 plectocomus??? Nie wiem czy nie za małe akwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki200810 Posted January 2, 2009 Author Share Posted January 2, 2009 Ja tam wole hodować "małe" rybki ponieważ nie am z nimi takiego problemu chcę mieć neonki i chyba te małe razbory klinowane czy jakoś tak wiem jak wyglądają ale nazwy nie pamiętam ;/ no cóż na tyle to. A jak bym wybrał małe rybki to jakie dobrać do nich roślinki?? I około ile tych rybek tam bym mógł mieć?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 Razbory klinowe :] No myślę że razborki były by ok :> Może tak z 10? Nie wiem, z ilością rybek to ja się nie mieszam :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki200810 Posted January 2, 2009 Author Share Posted January 2, 2009 tak ze 10 neonków i 10 razborek ;] może się udac ale nie wiem jak tam z roślinami 50 zł to chyba za mało aby wypełnic cały tył akwarium roślinkami no najwyżej się więcej zainwestuje ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 Weź daj z 10 neonów inessa do tego do sprzątania na dno 5 kirysów panda i żeby były ze 2 większe rybki to parkę prętnika karłowatego. Moje rady co do podłoża to jest grys marmurowy on będzie zatwardzał ci wodę a neony i reszta obsady raczej tego nie tolerują. Więc wymień je na jakiś żwirek , i trochę więcej nasyp z przodu 4 a z tyłu 5 cm łatwiej będzie ci rośliny sadzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akwa40 Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 jeżeli chcesz neony innesa to z tego co czytałem to wolą ciemne podłoże Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki200810 Posted January 2, 2009 Author Share Posted January 2, 2009 Wiem właśnie takie chcę zrobic... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmienniak Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 a do akwa 63l. można dać długonosa ciernistego ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diamond Posted June 23, 2009 Share Posted June 23, 2009 Jesli na roslinach chcesz zaoszczedzic, to moze na tyl gdzie nic nie widac daj jakies plastiCowe? troche moze kiczowate, no ale nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted June 23, 2009 Share Posted June 23, 2009 ta... 1 sztuczna roślina to wydatek rzędu 5 do 10 sadzonek ładnych roślinek np heterki Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted June 24, 2009 Share Posted June 24, 2009 plectocomus??? Nie wiem czy nie za małe akwa. niestety nie popisałaś się fachowością... jak się nie zna nazw łacińskich to niech się ich lepiej nie używa... Weź daj z 10 neonów inessa do tego do sprzątania na dno 5 kirysów panda i żeby były ze 2 większe rybki to parkę prętnika karłowatego. Moje rady co do podłoża to jest grys marmurowy on będzie zatwardzał ci wodę a neony i reszta obsady raczej tego nie tolerują. Więc wymień je na jakiś żwirek , i trochę więcej nasyp z przodu 4 a z tyłu 5 cm łatwiej będzie ci rośliny sadzić. Wybacz, ale też się nie popisałeś z tą parką prętników... jak już to harem (1samiec+2samice), lub parka p. Ramireza (1+1) Co do podłoża to się zgadzam, co do roślin również... szkoda kaski na sztuczne rośliny! Lepiej kupić cięte łodygi, lub poprosić znajomego, by przy przycinaniu roślin pomyślał o Tobie. Polecam też naszą giełdę forumową. może ktoś w okolicy ma do oddania/sprzedania jakieś roślinki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siwy Posted June 24, 2009 Share Posted June 24, 2009 10 neon innesa(ok może być) 5 kirysków pstrych(ja bym dal panda są mniejsze) 1 glonojad(dał bym 5x otosek) 4 brzanki sumatrzańskie(zrezygnował bym z tego albo bym dal z 8 stadko) 1 węgorz( ) 2 molinezje (ok-ale zrezygnował bym) Po zmianie 10x neon innesa 5x kirysek panda 5x otosek 2x pielęgniczka ramireza Rośliny Cryptocoryny Anubiasy Żabienice Moczarki itp-pełen wybór Ps. Nie glonojad tylko zbrojnik niebieski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts