Jump to content

[25] A New Hope

miłek12
 Share

Recommended Posts

Cześć :)

Chciałbym przedstawić moje krewetkarium na razie bez krewetek, akwa zostało założone 17.06.10 nie czekałem dwa tygodnie żeby wpuścić rybki bo wlałem wodę z głównego akwarium.

FAUNA:

gupiki 1+2

lśniąceoczka 3 (do oddania)

w planach:

krewetki red cherry

FLORA:

nurzaniec

bacopa

w planach:

glosia

jakieś mchy

Czekam na komentarze :D

post-3481-13685159615833_thumb.jpg

Powiem ,to co powtarzam już niejedno krotnie,że może być to ładne akwarium,ale troszeczkę więcej wyobraźni.

Jeśli chodzi o litraż to jest ok,ale gupiki wcale mi nie pasują do tego akwarium.Skoro to ma być krewetkarium,to te rybcie niestety są ,będą troszkę za duże jak do niego,w końcu gupiki rośną dosyć duże i mogą być zagrożeniem i to dosyć poważnym dla przyszłych krewetek.One mogą być dla nich dosyć dobrą przekąską.

Na razie wszystko jest na dobrej drodze.Zamiast nurzańca,też jest roślinką dosyć sporych rozmiarów,nadającym się do obsadzania trzeciego planu w akwariach znacznie większych ja pokusił bym się do czegoś bardziej gęstszego,dającego schronienie krewetkom.Jeśli chodzi o bacopę to strasznie wygląda ona sama,też bym ją niestety oddał.Korzeń obsadź mchem,dołóż jeszcze jeden,tylko bardziej fikuśny,zmień żwirek i dosyp jeszcze więcej niż jest teraz tak około 3 cm.

Ja mam też krewetkarium tyle że 45L i tylną ścianę ułożyłem z lawy,którą wcześniej też obsadziłem mchem.Efekt jest super,teraz czekam aż się mchy rozrosną.

Jeśli myślisz o glosi,to nie wiem jakie masz teraz oświetlenie,ale ona jest bardzo wymagająca i potrzebuję więcej niż 0,5W/L

• 3 weeks later...

Ooo teraz coś widać ;). Ja jestem uzależniona od piachu i u Ciebie też ta opcja mi się podoba :). Jeśli chcesz tam mieć krewetki to szukaj mchów, który Krewetki uwielbiają. No i przy piasku będzie musiał od czasu do czasu zruszyć podłoże ponieważ nie masz i nie możesz mieć rybek, które to podłoże będą Tobie przekopywać ;).

gupiki rośną dosyć duże i mogą być zagrożeniem i to dosyć poważnym dla przyszłych krewetek.One mogą być dla nich dosyć dobrą przekąską.

Nie do końca, ja mam masę gupików i tylko gupików w akwa

a małe red cherry się uchowały :) na chwile obecną są już dość duże,

nie są atakowane ani przeganiane.

Zbiorniczek o wiele lepszy niż na początku ;) tak trzymaj :)

czekam na kolejną aktualizacje.

• 2 weeks later...

Miłek jeśli chcesz to oferuję zupełnie gratis kilka red cherry i kepki trzech rodzajów mchów dla nich.

Miłek nie chce, ja chętnie przyjmę :P
Bierz chłopie tan mech co ci proponują i obsadź nim ten korzeń,efekt wydaje mi się będzie powalający.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...