lilaa123 Posted June 19, 2010 Share Posted June 19, 2010 Wczoraj przyniosłam od koleżanki do mojego nowego akwarium kilka molinezji, były trzymane w niezbyt czystej wodzie. Dzisiaj zauważyłam że rybki się ocierają o żwir i rośliny. Mają także zaczerwienione skrzela. Parametry wody są wyśmienite, wręcz książkowe, temperatura wody 26 stopni. Akwarium nie jest przerybione, cały czas jest napowietrzane i filtrowane. Co może dolegać moim rybkom?? Czy to może być efekt przejedzenia?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted June 19, 2010 Share Posted June 19, 2010 Zaczerwienione skrzela mogą świadczyć o zatruciu, skoro piszesz, że rybcie były wcześniej w nieciekawych warunkach. Podaj litraż i pełną obsadę. Jak dasz radę to wklej zdjęcia chorych rybek i całego akwarium. Czym karmisz rybki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lilaa123 Posted June 19, 2010 Author Share Posted June 19, 2010 Akwarium 54l. Mam w nim 5 gupików i 3 małe molinezje. Karmię je pokarmami płatkowanymi z Tropicala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted June 19, 2010 Share Posted June 19, 2010 Proponuję dwudniową głodówkę i możesz wsypać do akwarium profilaktycznie dawkę soli akwarystycznej (1 mała płaska łyżeczka na 10 litrów wody) Podaj jeszcze wyniki testów wody, jaki konkretnie masz model filtra i co miałaś na myśli pisząc "przejedzenie"...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts