Jump to content

pyszczaki w 112l

Recommended Posts

Zobacz na akwarium Shema on też ma 112 litrów i tez saulosi

viewtopic.php?f=22&t=7757

Nawet mniej ja bym dał 1 samiec i 3 samice, nie znam się za bardzo na Wielkich Jeziorach ale wiem że są to ryby bardzo terytorialne więc nie warto ryzykować. Po za tym w takim biotopie akwarium 112 litrów to strasznie mało więc taka liczba będzie optymalna chyba że polecą Ci coś jeszcze innego spece w tym biotopie ;)

Najbezpieczniej to 1+3. wtedy samiec rozkłada agresje na 3saice a one między swoją trójkę, bo inaczej jedna samica mogła by zdominować tą drugą gdybyśmy mieli dwie samice. Ja miałem u siebie wersje z dwoma samcami, ale to zależny na jakie samce się trafi. Ewentualnie można 1+4 ale i tak zawsze będzie tak, że najsłabsza samica będzie miała najgorzej, ale taka już natura pyszczaków i się tego nie zmieni. A jeszcze lepiej zmienić akwarium na większe;P Moje dorosłe stado powędrowało do 300litrów i będzie je dzielić jeszcze z dwoma innymi gatunkami

A tam skalary tez chodują w 112 l a dla nich to mało i mają sie dobrze nawet sie rozmnażają ,także stworzę jakąs obsadke pyszczaków około 12 szt.i zobacze co bedzie sie działo,bedą to te mniejsze pyszczaki do 12cm.

No i źle robisz. Chcesz mieć większą ilość pyszczaków to kup se większe akwarium. Są to wymagające ryby pod względem litrażu. U mnie skalary rozmnażały się w 54 litrach ale to nie znaczy że to było dobre zwłaszcza że były tam od małego :oops:

Wiec dlaczego pytasz skoro wiesz niby lepiej (chociaż że jest i tak źle) :?:

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...