blackwing Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 Witam. Mam już kilka lat akwarium a internet dopiero od wczoraj . Mam pytanie do was drodzy forumowicze. Co będzie lepszym wyborem między UNIFILTER 1000 UV Aquaela a SENIOR BIO 1000 Aquaszuta? Poradźcie mi bo muszę wymienić mój filtr pomocniczy w baniaku 280 litrów. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 Witam. Mam już kilka lat akwarium a internet dopiero od wczoraj . Mam pytanie do was drodzy forumowicze. Co będzie lepszym wyborem między UNIFILTER 1000 UV Aquaela a SENIOR BIO 1000 Aquaszuta? Poradźcie mi bo muszę wymienić mój filtr pomocniczy w baniaku 280 litrów. Pozdrawiam. A jakiego filtra głównego używasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackwing Posted January 2, 2009 Author Share Posted January 2, 2009 Witam. Mam już kilka lat akwarium a internet dopiero od wczoraj . Mam pytanie do was drodzy forumowicze. Co będzie lepszym wyborem między UNIFILTER 1000 UV Aquaela a SENIOR BIO 1000 Aquaszuta? Poradźcie mi bo muszę wymienić mój filtr pomocniczy w baniaku 280 litrów. Pozdrawiam. A jakiego filtra głównego używasz? Tetra ex 1200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 Witam. Mam już kilka lat akwarium a internet dopiero od wczoraj . Mam pytanie do was drodzy forumowicze. Co będzie lepszym wyborem między UNIFILTER 1000 UV Aquaela a SENIOR BIO 1000 Aquaszuta? Poradźcie mi bo muszę wymienić mój filtr pomocniczy w baniaku 280 litrów. Pozdrawiam. A jakiego filtra głównego używasz? Tetra ex 1200 Masz już filtr z ładnym złożem biologicznym więc na twoim miejscu postawiłbym na wewnętrzny ale jakiś gąbkowy żeby lepiej mechanicznie przefiltrować.Nie powiem też ,że jeden z tych dwóch nie będzie dobry.Nie wiem niestety który jest lepszy bo nie miałem z nimi doczynienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewwa Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 a może zamiast wewnętrznego- który nie potrzebnie zaśmiecałby akwarium- postawić na kaskade? Nie wątpliwie jest to droższy wybór, ale doskonale napowietrzałby wodę i zajął się filtracją mechaniczną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romlas Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 a może zamiast wewnętrznego- który nie potrzebnie zaśmiecałby akwarium- postawić na kaskade? Nie wątpliwie jest to droższy wybór, ale doskonale napowietrzałby wodę i zajął się filtracją mechaniczną.moje akwa ma 2 m-ce ale mam w nim unifilter1000 UV bez wspomagania i doskonale sobie radzi. nie mam problemu z zanieczyszczeniami... ja za wade oważam dosć mocny strumień wody ale to kwestia aranżacji zbiornika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts