Jump to content

Czy to dobry Pomysł.? Odpowiadać prosze, to ważne

195miki97
 Share

Recommended Posts

Czy ducha amazonki można połączyć z neonami czerwonymi i innesa.?

Aktualnie mam 54.l. ale zamieniam na mniejsze ponieważ teraz mam Akwarium toważyskie.

Chcę mieć w akwarium tylko 2 Bocję Wspaniałe , 1 ducha amazonki , 4 glonojady ( różnego gatunku ) ,6 Kirysków (Różnego gatunku) i dużo neonek..;]

No to więc odpowiadajcie Czy można ducha amazonki połączyć z tymi rybkami.?

BŁAGAM O ODPOWIEDŹ.!

Nie, nie można. Z tej obsady możesz mieć tylko neonki, małe kiryski i otoski. Masz zamienić na mniejsze? To pewnie będzie około 40 - 30 litrów. Jak tak to ani jedna rybka się nie nadaje z tych co wymieniłeś.

Czy ducha amazonki można połączyć z neonami czerwonymi i innesa.?

Aktualnie mam 54.l. ale zamieniam na mniejsze ponieważ teraz mam Akwarium toważyskie.

Chcę mieć w akwarium tylko 2 Bocję Wspaniałe , 1 ducha amazonki , 4 glonojady ( różnego gatunku ) ,6 Kirysków (Różnego gatunku) i dużo neonek..;]

No to więc odpowiadajcie Czy można ducha amazonki połączyć z tymi rybkami.?

BŁAGAM O ODPOWIEDŹ.!

Wszystko jest złym pomysłem :roll:

Duch w takim akwarium to jakby dorósł niemógłby się nawet odwrócić ale by nie urósł bp by skarłowaciał. Po za tym zjadł by też neonki (nie ważna jakie wszystkie by zjadł). Bocje trzyma się w stadzie i wymaga o wiele i jeszcze wiele większego akwarium od twojego. Glonojady różnego gatunku myślisz pewnie o gibcesach, plecostosumach i o niebieskich :?: Do takiego akwarium tylko np. otoski 6 szt. (do nich zaraz wrócę). Kiryski w takim akwa tylko panda i pigmeje (te najpopularniejsze). Ma być ich minimum 6 szt. Ale możesz mieć albo otoski albo kiryski bo będzie ciasnota na dnie. Neonki to tylko Innesa bo na czerwone też akwarium za małe.