skalar2 Posted June 12, 2010 Share Posted June 12, 2010 Dzisiaj poprosiłem ciocię, żeby kupiła mi filtr do akwarium. Mówiłęm jej, że chce na 60-80l a ona kupiłą mi na 200l. Mam pyt. Czy w takim akwarium 60-70l taki filtr może być? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted June 12, 2010 Share Posted June 12, 2010 Będzie więc dość silny przepływ wody jakie masz ryby możliwe że taki lubią. Jaki filtr kaskada, kubełkowy czy turbinowy (wewnętrzny) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skalar2 Posted June 12, 2010 Author Share Posted June 12, 2010 Gatunek ryby jakie tam choduję to molinezje. Filtr mam turbinowy(wewnętrzny). A czy taki silny przepływ wody nie zaszkodzi roślinom? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted June 12, 2010 Share Posted June 12, 2010 Zależy jakim bo mocnym typu żabienica nie bo one tak samo jak zwartka też występuję w rzekach ale delikatne to mogą się wyrywać z dna itp. niech się wypowie ekspert od roślin jakiś Ja się wypowiem do obsady: molinezje żyją w rzekach to im to nie zaszkodzi ale... ale zaszkodzi im twój litraż. Nie podałeś czy masz Black Molly czy np. szerokopłetwe ale dla nich taki litraż jest za mały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ktoś Posted June 14, 2010 Share Posted June 14, 2010 Nie wiemy nic na temat filtra. Może ma możliwość skręcenia swego przepływu i w tedy problemu nie będzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
migi444 Posted June 14, 2010 Share Posted June 14, 2010 moim zdaniem nie zaszkodzi, bo napewno ma regulacje przepływu wiec mozna ją zmniejszyć a strumienice sierować na boczną szybę aby prad wody nie robił spustoszenia !!!!! jedynym problemem może być estetyka a dokładnie proporcionalność filtra do wielkości akwarium (może być duży i za bardzo "koleć" w oczy ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts