Ktoś Posted June 11, 2010 Share Posted June 11, 2010 Witam, poszukuję obsady do 54l. Akwarium typowe BW, z roślin tylko pistia, ozdoby korzenie i kokosy (3), podłoże piasek. Chciałbym jakiś haremik pielęgniczek. Nie mówię tu o kakadu, bo chociaż są bardzo ładne to za często spotykane. W tym akwarium jak na razie nie planuję żadnych innych rybek. Co możecie mi doradzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted June 11, 2010 Share Posted June 11, 2010 Kakadu jest za małe na twój zbiornik i nie występuję w BW. Do takiego zbiornika możesz dać neonki ale Innesa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ktoś Posted June 11, 2010 Author Share Posted June 11, 2010 Rafi200, wiem że znasz sporo rybek oraz ich nazwy łacińskie, ale jak byś mógł dostosować się do mojej prośby. Szukam pielęgniczek i tylko ich. Jeszcze raz proszę o propozycję pielęgniczek nadające się do 54l BW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
agniesia01 Posted June 11, 2010 Share Posted June 11, 2010 Może... -pielęgniczka Agassiza - 1+2 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted June 11, 2010 Share Posted June 11, 2010 Źle przeczytałem pytanie sory Agazissa też za duża do takiego akwarium to pielęgniczki to tylko te: http://www.minifische.de/cichE.html Ale Ramizerka nie występuje na pewno w BW a do innych nie ma pewności ale raczej tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannabinol Posted June 11, 2010 Share Posted June 11, 2010 Może... -pielęgniczka Agassiza - 1+2 ? Nie da rady za małe akwarium ja trzymam harem 1+2 w akwa 100x40 Z pielęgniczek jedynie ramirezki (tyle że to nie do końca BW) albo Pielęgniczka trójpręga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ktoś Posted June 11, 2010 Author Share Posted June 11, 2010 Trójpręga już jest na mojej liście i żeby była we wtorek w wawie to b y nie było tego tematu . Szukam jeszcze jakiś innych. agniesia, dzięki za pomoc, ale Agassiza, Ramireza czy też Kakadu są najczęściej spotykanymi pielęgniczkami w obecnych akwariach, a ja szukam czegoś mniej spotykanego. Rafi, dzięki za stronkę, na pewno ją przejrzę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts