agniesia01 Posted June 10, 2010 Share Posted June 10, 2010 Towarzystwo drogie, mam problem z blyxą. Kiedy ją posadziłam była piękna i wysoka a teraz zrobił się z tego mały krzaczek. Nie podoba mi się to strasznie. Co się z nią dzieję? Baniak 60l świetlówki (2x 15w sylwania grolux i juwel day lite) easy carbo, TPN+ podmiany, odmulanie -wiadomo inne wymagające rośliny rosną jak szalone brak glonów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted June 10, 2010 Share Posted June 10, 2010 Mogę tylko coś dodać ,tyle że nie z własnego doświadczania ale z opinii innych ludzi że: -ma duże zapotrzebowanie na co2(nie na easy carbo) -ma duże zapotrzebowanie na Fe -ma duże wymagania jeśli chodzi o oświetlenie(do ciebie dodatkowo jeszcze jedna świetlówka) Link to comment Share on other sites More sharing options...
3promile Posted June 10, 2010 Share Posted June 10, 2010 Agniecha nie denerwuj mnie, właśnie dzisiaj blyxa do mnie przyjechała Tak jak Janusz napisał - koniecznie mikro z Fe, co do węgla: CO2 czy EC - zdania są podzielone. A światło IMHO styknie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
agniesia01 Posted June 10, 2010 Author Share Posted June 10, 2010 3p u Ciebie wszystko rośnie pięknie więc nie masz się co denerwować (najważniejsze, że piwko jest i odbija się w szybie) Z EC jestem zadowolona od początku i myślę, że to dobra alternatywa dla mniejszych zbiorników. Z obecnym oświetleniem też nie narzekam na zielsko, często muszę przycinać. W takim razie jak mogę bezpiecznie zwiększyć dawkę Fe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
3promile Posted June 10, 2010 Share Posted June 10, 2010 Stosujesz TPN, więc trzeba by jakoś selektywnie - może Easy Life Ferro? PS. Te butelki już są puste niestety - fotkę robiłem na szybko, bo jak pisałem blyxa przyszła dzisiaj, więc na razie nie wiem, czy rośnie - na razie się rozgląda... Link to comment Share on other sites More sharing options...
agniesia01 Posted June 10, 2010 Author Share Posted June 10, 2010 Dzięki za pomoc, na szczęście to problem tylko jednej rośliny i mam nadzieję, że się z tym uporam. Nie mamy tu emotikonki , więc załóżmy, że ten żółtek wącha kapselki :kwiaty: Czyli "kwiaty" w ramach podziękowań Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts