belveder Posted June 4, 2010 Share Posted June 4, 2010 proszę o pomoc w dobraniu pokarmu i ułożeniu diety dla moich rybek 20xneon 6xgupik 3xmolinezja 1xglonojad dodatkowo dokupię jeszcze jakieś ryby na dno: otoski lub kiryski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted June 4, 2010 Share Posted June 4, 2010 A jakie jest twoje akwarium,chodzi mi o litraż??? A jeśli chodzi o pokarm,to mogą jeść każdy począwszy od suchego wieloskładnikowego ,a kończąc na pokarmach mięsnych takich jak ochotka mrożona,serca wieprzowe mrożone. Dla ryb dennych polecam też wafersy,które opadają na dno . Link to comment Share on other sites More sharing options...
belveder Posted June 4, 2010 Author Share Posted June 4, 2010 posiadam 160 litrowe akwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted June 4, 2010 Share Posted June 4, 2010 Ja bym zrobił tak: Supervit, Vegetable, Guppy, Green Algae Waffers, Kirysek - wszystkie od Tropicala + raz w tygodniu mięsko. Dla każdego coś dobrego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted June 4, 2010 Share Posted June 4, 2010 Ok myślałem,że z tą obsadą masz poniżej 100L. Link to comment Share on other sites More sharing options...
belveder Posted June 4, 2010 Author Share Posted June 4, 2010 na pewno jeszcze coś dopuszczę pewnie otoski i kiryski i może parkę ramirezek. I jak z tymi pokarmami czy rano i wieczorem wystarczy i czy o każdej z tych pór dawać inny pokarm? Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted June 8, 2010 Share Posted June 8, 2010 Ważne jest, by rybki karmić mało, ale parę razy dziennie. Ryby karmi się małymi ilościami, czeka się parę minut, zanim zostanie on zjedzony. Powtarza się to gdzieś z 2, lub 3 razy. Możesz karmić od 3 do 4 razy dziennie. Dla uzromaicenia diety możesz podawać mrożonki typu roślinnego, wodzienia, ochotki itp. Pamiętaj, że jeśli będziesz karmił pokarmami żywymi zwiększysz prawdopodobieństwo zgonu ryb z powodu przenoszenia groźnych chorób przez np. ochotkę lub wodzienia. PS. W tym dziale, napewno znajdziesz moje posty na temat przepisu na kaszkę kus-kus, ponieważ nie chcę nabijać postów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted June 8, 2010 Share Posted June 8, 2010 Brzanka w tym temacie jeszcze go nie podawałaś, wiec śmiało mogłaś A że ten przepis już pomału słynny się robi to daje link do niego... viewtopic.php?p=168987#p168987 Przy okazji masz tam więcej wskazówek, co do odpowiedniej diety Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts