Xpert09 Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Witam Mam takie pytanie czy takie kamienie po dokładnym wyczyszczeniu i wyparzeniu będą nadawać się do akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sledziks Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Zobacz czy nie ma żadnych śladów metalu jak nie ma to polej octem, jak zajdzie jakakolwiek reakcja to znaczy że kamienie się nie nadają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Prawdopodobnie tak... nie widać w nich niczego niepokojącego, ale nie zapomnij ich wyparzyć Edit: Czemu jak zajdzie reakcja to się nie nadają Reakcja wykazuje obecność wapnia w kamieniu. a jak on chce mieć twardą wodę to może mieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sledziks Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Czemu jak zajdzie reakcja to się nie nadają Reakcja wykazuje obecność wapnia w kamieniu. a jak on chce mieć twardą wodę to może mieć. A no tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xpert09 Posted June 4, 2010 Author Share Posted June 4, 2010 A jeszcze jedno mam tych kamieni dość sporo i jak włożyłem parę do wody to z jedne go bąbelki leciały przez jakieś 30sec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shem Posted June 4, 2010 Share Posted June 4, 2010 Bo są porowate i uchodziło powietrze w nich zawarte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted June 4, 2010 Share Posted June 4, 2010 Nic dziwnego poprostu miał powietrze w zakamarkach Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewwa Posted June 4, 2010 Share Posted June 4, 2010 To jest prawdopodobnie skała głębinowa magmowa wygląda na melafir http://home.agh.edu.pl/~bartus/zdjecia/ ... afir_4.jpg. Spokojnie możesz ją włożyć do akwarium. Jeżeli puszcza bąbelki wystarczyło nią poruszać żeby uszło z niej całe powietrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xpert09 Posted June 4, 2010 Author Share Posted June 4, 2010 Aha okej dzięki za cenne informacje cały dzień czyściłem i gotowałem kamienie po czym włożyłem je do akwarium oczywiście robiłem restart akwarium pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts