Abracadaver Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 Witam serdecznie ! Posiadam taki żwirek jednak ciężko mi go zidentyfikować.... Czy to czarny żwirek kwarcowy ? Czy może jakiś barwiony sztuczny czy coś w tym stylu ? Dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
emiloos Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 Coś podobnego? http://www.allegro.pl/item1043851434_zw ... _5_mm.html Ten twój wygląda na bardziej ostry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abracadaver Posted May 28, 2010 Author Share Posted May 28, 2010 Mój jest bardziej błyszczący... Dorzucam jeszcze fotę ze zbiornika, dodam że podczas płukania leciało sporo czarnego pyłu ale wody mi nie barwi.... Żwirek firmy Aqua One , pisze na nim Decorative gravel, za to brak info czy barwiony, malowany, sztuczny, prawdziwy itp... Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 Na początku myślałam, że to bazalt, ale okazało, się, po dokladnym przypatrzeniu się, stwierdzam, że ma tam jakieś dziwne elementy, jakby ze szkła... Nie wiem, co to może być. Ale co do żwirku, to myślę, że jest barwiony, na czarno, albo to poprostu zwykły, rzeczny, malowany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abracadaver Posted May 28, 2010 Author Share Posted May 28, 2010 Na początku myślałam, że to bazalt, ale okazało, się, po dokladnym przypatrzeniu się, stwierdzam, że ma tam jakieś dziwne elementy, jakby ze szkła... Nie wiem, co to może być. Ale co do żwirku, to myślę, że jest barwiony, na czarno, albo to poprostu zwykły, rzeczny, malowany. Nie mam pojęcia, ale faktycznie nie barwi wcale, tylko się kurzył trochę... testy zrobiłem po włożeniu i dzień pózniej, wszystko w normie.. nie ma chyba powodu do obaw i może zostać dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts