Adrianek2wow Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 Witam od wczoraj mój mieczyk zachorował i nie wiem na co... Akwa zalozone ok 8 miesiecy temu Obsada : 4 skalary 11 neonkow 5 mieczykow samica bojownika 5 gupikow 2 zbrojniki niebieskie temperatura 26-28 stopni filtr zintegrowany ze zbiornikiem juwel litraż 300 L POMOCY Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 Jeszcze parametry wody podaj. Widzę, że Mieczyk składa płetwy co zazwyczaj jest oznaką kiepskiej kondycji wody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianek2wow Posted May 25, 2010 Author Share Posted May 25, 2010 Nie mam testów, żeby podać status wody. :zamieszany: Ta choroba trwała prawie 3 dni. Trwała, bo mieczyk popłynął na tamten świat. Chciałbym jednak się dowiedzieć coś na temat tej choroby w razie gdy następne rybki zachorują... jak zapobiec i ewentualnie jak leczyć. Rybka dzisiaj umarła w pozycji w kształcie księżyca i zauważyłem, że miała uszkodzoną płetwę gdyż była tam widoczna krew. Łuski prawie całkowicie odczepione na chorej powierzchni i mieczyk był "gładki". Piszę to by pomogło zidentyfikować chorobę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts