nazoo Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 Witam ostatnio kupiłem w sklepie cztery rybki, bardzo mi się podobały, ale nie wiem co to za rybka? W sklepie była pod nazwą Tetra Królewska, chciałem na necie sprawdzić jak i co, o tej rybce ale pod nazwą tetra królewska niestety znajduję całkiem inną rybkę. Tej szukałem pod nazwą brzanka Fantom no i tetra i nic nie znajduje, pomóżcie co to za rybka. Dołączam poniżej zdjęcie tej rybci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrerw Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 Zmniejsz zdjęcie i postaraj się zrobić lepszej jakości. Obstawiam Błyszczyk brylantowy - Moenkhausia pittieri , lub coś z tej rodziny, ale ciężko powiedzieć po tym zdjęciu. http://www.google.pl/images?um=1&hl=pl& ... raz%C3%B3w Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 Proszę zmniejszyć rozmiar zdjęcia w innym razie temat usunę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 To na pewno żałobniczka czarna długopłetwa odmiana barwna albinos (Gymnocorymbus ternetzi) 8-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 To na pewno żałobniczka czarna długopłetwa odmiana barwna albinos (Gymnocorymbus ternetzi) 8-) Zgadzam się w 90% Tak , to żałobniczka czarna długopłetwa , ale odmiana ksantoryczna BTW - Śliczne są i długo na takie polowałem niestety , miałem tylko 2szt ale krótkopłetwe Link to comment Share on other sites More sharing options...
nazoo Posted May 23, 2010 Author Share Posted May 23, 2010 ale płetwa odbytowa u żałobniczki jest równa i krótka a tu jest wydłużona i nie równomierna raczej pod błyszczyka brylantowego bym stawiał dużo bardziej go przypomina ta rybka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 No bo to odmiana długopłetwa i są rtoche poszarpane i weloniaste. P.S. faktycznie nie albinos sory Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts