bandon01 Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 Witam. Akwarium-130x45x45 Światło-2x36w+2x30w Filtracja-kubełek fluval 203,wewnętrzny aquaszut 650 turbo,kaskada"no name" Co2-butla Fauna Skalarx2(para) Neon innesax18 Kirysek pstryx3 Kirysek spiżowyx3 Kardynałekx5 Zbrojnik niebieskix2 Parametry wody przy cotygodniowych testach: NO3-0 NO2-10 GH-14 KH-8 PH-7,6 Flora z tych co znam to anubias,nurzaniec,mchy,gałęztka, jak ktoś coś rozpozna to przoszę napisać to dodam do opisu. Proszę o ocenę,poradyi dyskusje mile widziane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 Akwa lekko pustawe, dołożyłabym tam korzeni, kamieni, mchu i roślin. Co do obsady to nie jest zła, chociaż będą poprawki: Skalarx2(para) - Możesz dać 6 sztuk. Neon czerwonyx18 - Możesz mieć 20 szt. (czyli kup 2 szt.) Kirysek pstryx3 - lepiej trzymać jeden gatunek- ja wzięła bym 7 sztuk kirysków spiżowych. Kirysek spiżowyx3 - patrz do góry. Kardynałekx5 - zdecyduj się na jeden gatunek ryby stadnej. Zbrojnik niebieskix2 - mogą być, ale mógłbyś mieć spokojnie z 15 szt. otosków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bandon01 Posted May 23, 2010 Author Share Posted May 23, 2010 Witam. Co do skalarów to miałem 6 szt młodych z czego dobrały się dwie pary a resztę oddałem a po jakimś czasie oddałem i tą drugą parę bo sie przeganiały bez przerwy po akwa. Neonek napisałem tyle co mi się udało naliczyć, byćmoże jest wiecej Kardynałki dostałem spadku ale masz racje przy najbliższej okazjii oddam komuś. O otoskach pomyślę jak tylko je gdziś spotkam(zbrojnik mi się naraził bo rozkopuje mniejsze rośliny). Mech sie dopiero rozrasta(na kamieniu z czerwoną sieatka z pomarańczy jest wylęgarnia mchu ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 To nie neonki czerwone tylko Innesa a kardynałki nie tylko żeby najlepiej było żeby było w akwa jedno ale kardynałki wolą chłodniejszą wode. A przy takich wymiarach akwa możesz dać i z nawet 10 szt. kiryska (proponowałbym spiżowe bo według mnie są ładniejsze ale to twój wybór wkażdym razie zdecyduj się na ich jeden gatunek) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bandon01 Posted May 24, 2010 Author Share Posted May 24, 2010 Już poprawiłem opis. Popracuję nad pozbyciem się kardynałków i zbrojników i zakupię wiecej kirysków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts