zmienniak Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 Witam! Nie mam jeszcze akwarium, ale już zaczynam myśleć nad obsadą. Jako że jestem człowiekiem nie zdecydowanym, to nie potrafię wybrać obsady do akwarium, dlatego zwracam się oto z prośbą do Was. Zainteresowały mnie pielęgnice z jezior Wielkich Rowów Afrykańskich. Prosiłbym zatem o zaproponowaniu obsad do: 1) jeziora Malawi: Interesują mnie *pyszczak Feulleborna/błękitny Labeotropheus fuelleborni *pyszczak Yellow Labidochromis caeruleus *pyszczak pręgooki Placidochromis electra *Pseudotropheus macrphthalmus *pyszczak kobaltowy Tropheops tropheops *pyszczak cesarski 2) jeziora Tanganika: Interesują mnie: *Księżniczka z Burundi Neolamprologus brichardi *Pielęnica brabancka Duboisa Tropheus duboisi *Pielęnica brabancka Moora Tropheus moorii *pyszczak hełmiasty Cyphotilapia frontosa *muszlowiec krótki Neolamprologus brevis *nasakalnik Dickfelda Julidochromis dickfeldi Z góry bardzo Wam dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 Ja bym na twoim miejscu zrobił tange z tropheusami (to moje marzenie ale nie wiem jak ty ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted June 28, 2010 Share Posted June 28, 2010 A ja wzięłabym parkę księżniczek z Burundii. Nie ma piękniejszych ryb, a do tego ich zachowanie jest fascynujące... Parkę można trzymać już w 112-stce. Właśnie, wiadomo już jaki litraż chociaż ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted June 28, 2010 Share Posted June 28, 2010 Księżniczki trzyma się w grupce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannabinol Posted June 28, 2010 Share Posted June 28, 2010 Księżniczki trzyma się w grupce Kupujemy kilka a jak się dobiorą to zostawiamy parkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted June 28, 2010 Share Posted June 28, 2010 Głównie o to mi chodziło, z tego co pamiętam (chyba, pewna nie jestem) księżniczki wolno, ale "na stałe" się dobierają w parki... Ale jak już mówiłam, pewna jestem tylko w 34%. O i polecam Księżniczki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts