gregory81 Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Witam Po wielu latach przerwy postanowiłem powrócic do przygody z akwarystyką. Pomimo tego, że mam jako takie pojęcie o temacie, to moja wiedza zatrzymała się na poziomie sprzed kilkunastu lat, dlatego też będę wdzięczny za wszelkie uwagi i rady. WIELKOŚĆ: 112 litrów (proste) FILTRACJA: kubełek Serafil 900 OŚWIETLENIE: jedna świetlówka zwykła 18W druga FLORA-GLO 20W PODŁOŻE: żwir o granulacji 3-5 mm CO2, NAPOWIETRZANIE: brak OZDOBY: korzeń, kokosy, kilka kamieni FLORA: zwartki (wendtii, tropica), nurzaniec, mikrozorium oskrzydlone, żabienice (Dschungelstar, Deep Purple, Aflame) FAUNA: kirysek spiżowy (4), zbrojnik niebieski (2), kosiarki (4- raczej do oddania), mieczyk (2-napewno do oddania), gupik (w tej chwili 1 niedługo dojdą jeszcze 4 albo 5), do tego po oddaniu zbędnych rybek dojda pewnie jeszcze dwie ramirezy NAWOŻENIE: chwilowo brak (baniak zalełem 3 tyg temu) ale docelowo AQUA GAINER kupiony na allegro PARAMERTY: PH 8, NO2-0, NO3-20 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaCo Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Ładne tylko ten kamień mi nie pasuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcda-p Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Ten okrąglak mi się nie podoba- odstaje kolorystycznie i jest dość przytłaczający. Pierwsze co by tu trzeba zrobić to wywalić tą fototapetę - lepiej oglądać żywą roślinność niż zdjęcie jakiejś aranżacji ustawione za akwa - brystol wyglądałby o wiele lepiej Jak na start masz sporo roślin- napewno szybko zarosną zbiornik i będzie pięknie To jaką konkretnie obsadę planujesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregory81 Posted May 19, 2010 Author Share Posted May 19, 2010 Nad tym okrąglakiem to faktycznie myślałem czy wywalić go całkowicie czy przynajmniej nie przenieść na drugi plan. Jak będę w domu to zobaczymy co jest lepsze. Co do obsady to docelowo będzie 2 zbrojniki, 6 gupików, 4 kiryski i (tu jeszcze nie zdecydowałem co wybiorę) albo zostawione 4 kosiarki albo 2 ramirezy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Co mi się nie podoba - tło Reszta może być. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Dokładnie proponuje też wymienić podłoże na ciemniejsze i więcej korzeni Dokup kirysków z 2 sztuki i oddaj kosiarki (nie ma co się zastanawiać za małe akwa mają) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts