rafa9 Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 Witam.Dokupiłem panel oświetleniowy do mojego akwa 54l teraz sytuacja wygląda następująco: 1x15w 1x8w Razem 23w.Daje to ok. 0.43w/l Czy to oświetlenie zda egzamin i roślinki nie zgniją?? Do moczarki Kanadyjskiej i zwartek dodam nurzańca,rogatek i kilka innych.Z góry dzięki za odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 Dla tych roślinek ,które wymieniłeś ,to oświetlenie na pewno zda egzamin,gdyż nie są to roślinki wymagające jeśli chodzi o oświetlenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nyq20 Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 Jest w pełni ok. Co za dużo też nie zdrowo :] a jeśli zgniją to na pewno nie od światła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafa9 Posted May 14, 2010 Author Share Posted May 14, 2010 W akwarium praktycznie zawsze jest czysto,dokładnie odmulam,czyszczę i myje dno i ścianki akwa więc z tym nie ma problemu.Wahałem się tylko czy oświetlenie nie będzie znów za słabe.Dziękuję za odpowiedzi . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts