nicke_95 Posted May 12, 2010 Share Posted May 12, 2010 czy microrasbora erythromicron nadają się do 30 l akwarium z krewetkami? jeśli tak to ile sztuk i czy są łatwe w hodowli? Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 Myślę, że 12 sztuk będzie ok. Są to rybki bardzo spokojne i nie powinno być problemu z Krewetkami. Lubią mocno obsadzone roślinnością akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 Ja myślę, że nie. Jak już to ja bym tyle sztuk wsadziła do 50 l. A nicke, musisz mieć microrasbory? Może jakieś inne rybki Ci się podobają? np. bojownik, gupiki, drobniczki... ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicke_95 Posted May 13, 2010 Author Share Posted May 13, 2010 bojownika miałam i krewety były jego przekąską gupiki i drobniczki nie, bo będę miec problemy z potomstwem (juz to znam) , a samych samców nie chce wiec proszę o jakieś propozycje mikrorazbor (ewentualnie jakichś innych rybek, byle by było stadko ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 No to pewnie był typem kubeczkowca. :aniol_diabel: Microrasborka Galaxy? 7 sztuk? Myślę, że chyba będzie dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 Ja myślę, że nie. Jak już to ja bym tyle sztuk wsadziła do 50 l. Powiem tak, jak nie bardzo kojarzysz rybki to nic nie pisz Rybki są maleńskie, osiągają wielkość do 2 cm. . W 20L akwarium można trzymać 8 szt. więc w 30L można mieć 12 szt. Następnym razem poczytaj trochę zanim na siłę będziesz coś pisać. Microrasborka Galaxy? 7 sztuk? Myślę, że chyba będzie dobrze. Tiaaa... :zamieszany: Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicke_95 Posted May 13, 2010 Author Share Posted May 13, 2010 dzięki red eye a wiesz (albo kto inny ) czy są trudne w hodowli? Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 Nie są trudne w hodowli . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 Ta erythromicron jest chyba spokrewniona z galaxy - a ta nie ma wygórowanych wymagań i bardzo łatwo ją rozmnożyć. Wnioskuje po tym że zapewne te pierwsze ryby również nie są wymagające W takim akwarium mógłbyś hodować jeszcze Boraras brigittae [Razbora karłowata]. http://akwa-mania.mud.pl/ryby/ryby/ryby ... ittae.html PS: Jak z dostępnością w sklepach tych wszystkich razborek u Ciebie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicke_95 Posted May 13, 2010 Author Share Posted May 13, 2010 dzięki nad nimi też już myślałam, ale po naradzie z familią zdecydowałam się na te w sklepach kiepsko, ale znalazłam takiego faceta na allegro, który mieszka blisko mnie i podobno ma rzadkie gatunki ryb, a jak nie będzie ich miał to wtedy będę się martwic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts