mati22s Posted May 12, 2010 Share Posted May 12, 2010 witam mam akwarium 54l a w nim: 4x kirysek spizowy 4x danio pręgowane 1+1 pielęgnice ramireza 10x neon inessa co moge dokupić do takiej obsady? zależy mi zeby kupic jakis inny gatunek jeszcze Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted May 12, 2010 Share Posted May 12, 2010 Niestety nie możesz już nic dokupić taka ilość ryb jest wystarczająca, a nawet oddałbym wszystkie danio, a dokupiłbym 5 neonów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted May 12, 2010 Share Posted May 12, 2010 Powinieneś oddać kiryski spiżowe [lub wymienić je na mniejszy gatunek np. pandy] i danio - te ryby potrzebują większego akwarium. Dokupywać nic nie powinieneś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted May 12, 2010 Share Posted May 12, 2010 Jak oddasz kiryski i danio możesz dokupić 5 otosków. Pamiętaj że to delikatne ryby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 4x kirysek spizowy 4x danio pręgowane 1+1 pielęgnice ramireza 10x neon inessa co moge dokupić do takiej obsady? zależy mi zeby kupic jakis inny gatunek jeszcze Oddaj kiryski i kup 5 kirysków panda lub pigmejów. A poza tym, to rybka stadna Oddaj danio/ to rybki stadne/ potrzebują wiekszego zbiornika. Pielęgniczki mogą zostać. Neonki... NO w sumie 10 sztuk może zostać. Nic nie dokupuj, twoja obsada jest max Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts