Mruszka Posted May 9, 2010 Share Posted May 9, 2010 Witam wszystkich Jestem początkująca, a to moje pierwsze akwarium, więc proszę o wyrozumiałość Akwarium 112l mam od ok 2 miesięcy. Filtr: Aquclear 50 Grzałka: Tetra 100 Oświetlenie: 2X 18W Temperatura : 27-28 CO2: na razie brak Sporo różnych roślinek w małym nieładzie Rybki: 4 danio 15 neonków simulans, 6 gupików, 3 molinezje, 1 zbrojnik Dekoracje: 3 duże korzenie i jeden mały Tło: fototapeta - wiem ze jest okropna wymienię jak najszybciej Podłoże: Żwirek i piasek, podmiana wody 1/tydzień 15-20% A oto zdjęcia: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcda-p Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Całkiem fajny zbiornik. Nie do końca wiem gdzie się kończy a gdzie zaczyna fototapeta, ale przynajmniej na zdjęciach ta ściana z kamoli wygląda intrygująco Przyznam, że jest trochę bałagan z roślinkami, ale podoba mi się dno(wyspa z piasku i żwirek po bokach). Przydałoby się posegregować jakoś te rośliny, ale niektórzy lubią taki naturalizm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SKAWA Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Akwarium ciekawe, widzę na jednym ze zdjęć bocję wspaniałą a nie ma jej wymienionej w obsadzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Bardziej mi się podobała wersja z piachem pośrodku . Obsada to lekkiej poprawy ale to nie ten dział. To samo dotyczy oświetlenie. Akwarium ogólnie mi się podoba, kolor brązu super . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcda-p Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Akwarium ciekawe, widzę na jednym ze zdjęć bocję wspaniałą a nie ma jej wymienionej w obsadzie Gapciu, odczytaj tytuł zdjęcia PS: Też już się chciałam do tego przyczepić. Uff nie trzeba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 Super akwa według mnie. A też chciałam się wypytać o bocję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mruszka Posted May 13, 2010 Author Share Posted May 13, 2010 Cieszę się ze akwarium się podoba Co do Bocji to faktycznie miałam dwie ale jak się doczytałam, że rosną one takie duże to je oddałam. Woda faktycznie strasznie herbaciana. Korzenie były moczone kilka dni a nadal ostro farbują '^^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mruszka Posted July 25, 2010 Author Share Posted July 25, 2010 Witajcie wreszcie zdecydowalam sie na aktualizacje W akwarium dużo sie pozmienialo: Zmiana obsady: 6 danio (chciałam oddać ale sie nie udało więc zostają!) 15 neonków simulans 3 gupiki samiczki 4 krewetki Amano jak znajde zdrowe kiryski Panda to dokupie 5 Dekoracje: 3 korzenie + kamole Wysepka z piasku częściowo została zasypana przez żwir, a roślinki nadal w "artystycznym" nieładzie. Coś nie umiem zapanować nad nimi ale ciesze się, że znalazłam wreszcie tajemnicze gatunki, które u mnie przetrwały i do tego ładnie wyglądają :kwiaty: Na nowym korzeniu (po prawej) przymocowałam mech X-mas Moss. Moje marzenie to ładnie zarośnięty mchem korzeń, mój mech narazie nie rośnie tylko wypuszcza takie białawe wyrostki na końcach. Macie jakieś specjalne sposoby na pielęgnacje mchu? Proszę pomóżcie bo nie chcę by mi zmarniał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted July 25, 2010 Share Posted July 25, 2010 Akwarium przepiękne Taki naturalny zbiorniczek Roślinki ładnie się komponują tylko ten termometr wziąłbym gdzieś na boczną szybę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts