Jump to content

Karmienie narybku P. Kakadu

Recommended Posts

Witam udało mi się rozmnożyć Pielęgniczki Kakadu :D i w związku z tym mam takie pytanie. Czym karmić narybek?? Chociaż nie wiem czy w ogóle przetrwają bo rozmnożyły mi się w ogólniaku i mogą się stać pokarmem dla innych rybek :zamieszany:

najlepiej sproszkowany ludzki kał .

powaliło cie koleś??

A wracając do pytania możesz zastosować bardzo drobno zmielony pokarm lub żółtko jaj , ewentualnie artemię ale z tym jest troche pracy.

Że też tacy ludzie jeszcze tu się utrzymali :zamieszany:

A wracając do tematu czy można zakupić jakąś mrożonkę dla narybku??

Witam udało mi się rozmnożyć Pielęgniczki Kakadu :D i w związku z tym mam takie pytanie. Czym karmić narybek?? Chociaż nie wiem czy w ogóle przetrwają bo rozmnożyły mi się w ogólniaku i mogą się stać pokarmem dla innych rybek :zamieszany:

A widzisz! A ludzie mówili, że kakadu rozmnażają się jedynie w zawodówkach ew. w technikum, a tutaj proszę!!!

A poważnie - w akwarium ogólnym trudno wyżywić takie maleństwa, a jednocześnie trudno je odłowić do innego baniaka. Ja bym spróbował Tetra , JPL, Tropical Micro.

powaliło cie koleś??

A wracając do pytania możesz zastosować bardzo drobno zmielony pokarm lub żółtko jaj , ewentualnie artemię ale z tym jest troche pracy.

:zamieszany: śmiać się czy płakać ? Wracając do pytania to ja Ci radzę albo smielone płatki albo artemię bo z żółtko brudzi wode ;).

może być też końskie łajno tylko pamiętaj żeby wysuszyć je w piekarniku a potem w jakiś sposób drobno zmielić.

maziama: Kolejne ostrzeżenie i żegnamy się z panem na 2 tygodnie.

zacznij karmić je larwami solowca jak są rybki malutkie a potem przejdź na nicienie... Ewentualnie drobniutkie suche żarcie dla urozmaicenia jadłospisu

No tak tylko skąd je wziąć??

zacznij karmić je larwami solowca jak są rybki malutkie a potem przejdź na nicienie... Ewentualnie drobniutkie suche żarcie dla urozmaicenia jadłospisu

No tak tylko skąd je wziąć??

Na pewnym portalu aukcyjnym masz :)

• 2 weeks later...

hey

Ja też mam aktualnie małe kakadu od okolo 1 miesiąca i żywię je larwa solowca (drobne ilości)

artemia z tetry i pokarm hikari fitst bites i jest oki.

Już są większe , ale wciąż za małe że by pływać z innymi rybkami.

ps. trzymam je w plastikowym kotniku w ogólnym akwa (kotnik ma konstrukcje stałego przepływu wody)

sprzatam im ten kotniczek z pozostałości jedzenia codziennie.Wodę podmieniam raz w tygodniu.

Pozdrawiam

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...