izaryb Posted May 5, 2010 Share Posted May 5, 2010 A dokładnie samca bojownika tylko że on jest bardzo agresywny i jakie ryby mogą być z nim żeby ich nie pozabijał litraż 70l Link to comment Share on other sites More sharing options...
yuka66 Posted May 5, 2010 Share Posted May 5, 2010 To zalezy w jakim akwarium masz zamiar trzymac tego agresywnego bojownika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL666 Posted May 5, 2010 Share Posted May 5, 2010 Ja mam bojownika z neonkami i ich nie zjada ,ale narybek gupika tak i dorosłe też zabił mi 3 samce zjadł im ogony,napewno odpadają brzanki sumatrzanskie bo bojownik zostanie zabity. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcda-p Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 Jeżeli to jest zbiornik z zakresu 60-100l, to najodpowiedniejsze wydają się być Razbory Klinowe 8-15 sztuk. Na dno Piskorki Myersa lub Bocje z mniejszych gatunków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Albo stadko neonków innesa/ czerwonych/ czarnych- 15 sztuk. Lub Microrasbora Galaxy 15 sztuk, lub 15 sztuk razborek klinowych. Na dno 6 kirysków pigmejów lub piskorki Myersa (ktoś juz tam podpowiadał) Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Fajnie wszyscy doradzacie ale: 1. Nie znacie litrażu. 2. Autor podkreślił, że Bojownik jest bardzo agresywny co według mnie dyskwalifikuje nowe rybki. Po co mają być męczone, ganiane i zabijane?? Jaki masz litraż?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
goryle2 Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 Fajnie wszyscy doradzacie ale: 1. Nie znacie litrażu. 2. Autor podkreślił, że Bojownik jest bardzo agresywny co według mnie dyskwalifikuje nowe rybki. Po co mają być męczone, ganiane i zabijane?? Jaki masz litraż?? Przecież wyraźnie napisał w pierwszym poście, że 70 l. :zamieszany: Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted May 9, 2010 Share Posted May 9, 2010 Tak, bo edytowała 2 dni później Na 70L ja bym dała Bojownik 1+4 i dużo roślin gdzie samiczki będą mogły się chować. Jeśli agresja samca się zmniejszy i nie będzie atakował samiczek to można coś doradzać z rybek ale koniecznie poczekaj i obserwuj samca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcda-p Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Nie no za duży ten harem na 70l. 3 samice to jest max (pamiętaj żeby kupować większe samice, to już one go wezmą pod pantofel). Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Ja mam 70L i harem 1+4 i wcale nie jest za dużo. Taka ilość jest jak najbardziej ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts