elpas Posted May 2, 2010 Share Posted May 2, 2010 Mój glonojad z dnia na dzień zrobił się strasznie gruby. Mam wrażenie że zaraz pęknie. Trzymam go w 250l. akwarium wraz z gupikami, mieczykami, kiryski i trzy inne glonojady. wydaje mi się że stracił apetyt, zawsze chętnie podpływał do pokarmu teraz go nie interesuje. Co do parametrów wody to wszystko ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted May 2, 2010 Share Posted May 2, 2010 Podaj podstawowe dane o akwarium, parametry, temperatura i czym karmisz rybcie. Tu masz wytyczne... viewtopic.php?f=6&t=14640 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted May 2, 2010 Share Posted May 2, 2010 Rozumiem że to zbrojnik jeśli to samica to pewnie niedługo będą młode zbrojniki Link to comment Share on other sites More sharing options...
elpas Posted May 3, 2010 Author Share Posted May 3, 2010 Rozumiem że to zbrojnik jeśli to samica to pewnie niedługo będą młode zbrojniki niestety jest to samiec Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 Dodaj zdjęcie. Czy robi "kupę" normalnie tak jak inne? Czy jest aktywny czy raczej siedzi w jednym miejscu. Czy Glonojady mają korzeń w akwarium? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rybia Mama1995 Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 Poczytaj o puchlinie wodnej... a czy u twojego samca zauwazylas takie biale, przezroczyste odchody ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elpas Posted May 3, 2010 Author Share Posted May 3, 2010 Dodaj zdjęcie. Czy robi "kupę" normalnie tak jak inne? Czy jest aktywny czy raczej siedzi w jednym miejscu. Czy Glonojady mają korzeń w akwarium?mają korzeń. jego zachowanie nie odbiega od normy innych glonojadów a kupa jest czarna i różnej długości Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 Podaj podstawowe dane o akwarium, parametry, temperatura i czym karmisz rybcie. Tu masz wytyczne... viewtopic.php?f=6&t=14640 Czy ja mogę prosić o dostosowanie się, czy mam temat od razu zamknąć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elpas Posted May 3, 2010 Author Share Posted May 3, 2010 Podaj podstawowe dane o akwarium, parametry, temperatura i czym karmisz rybcie. Tu masz wytyczne... viewtopic.php?f=6&t=14640 Czy ja mogę prosić o dostosowanie się, czy mam temat od razu zamknąć? temperatura 23stop. karma to Tropical pastylki z produktów roślinnych dla glonojadów oraz Sera płatki. odczyn wody pH 6 . akwarium ma 240l wielogatunkowe obsadzone roślinami typu kryptokoryny. W akwarium są dwa korzenie a podłoże składa się z kamyków. Zachowanie glonojada nie wskazuje żeby mu coś dolegało lecz jego wygląd. Jego brzuch jet jakby połknął kamień o średnicy 1,5 do 2cm. Próbowałem przesłać zdjęcie ale wyskakuje mi ciągle błąd w wysyłaniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 Podnieś temperaturę do 26-27*C i zastosuj kilkudniową głodówkę i zobaczysz czy coś się zmieni. Ale pilnuj żeby nic nie opadło na dno co mógłby zjeść (pokarm). Link to comment Share on other sites More sharing options...
elpas Posted May 3, 2010 Author Share Posted May 3, 2010 Podnieś temperaturę do 26-27*C i zastosuj kilkudniową głodówkę i zobaczysz czy coś się zmieni. Ale pilnuj żeby nic nie opadło na dno co mógłby zjeść (pokarm).wielkie dzięki:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted May 4, 2010 Share Posted May 4, 2010 I co, podziałało coś? Jak coś, to tu masz spis chorób ryb akwariowych: http://www.superakwarium.pl/choroby-i-leczenie-c12.html Poczytaj, może coś się znajdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elpas Posted May 5, 2010 Author Share Posted May 5, 2010 I co, podziałało coś? Jak coś, to tu masz spis chorób ryb akwariowych: http://www.superakwarium.pl/choroby-i-leczenie-c12.html Poczytaj, może coś się znajdzie. mam wrażenie że jest lekka poprawa ale jeszcze za wcześnie... oby nie zapeszyć czas pokaże Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts