bartolini_m Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 Która pielęgniczka jest najlepsza do akwarium towarzyskiego?? Ramirez, żółta, agaszisz czy boliwijska?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 Ka powiem ze Ramizerka jest najbardziej towarzyska ale podaj jeszcze wymiary akwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartolini_m Posted May 1, 2010 Author Share Posted May 1, 2010 60X28x30 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted May 1, 2010 Share Posted May 1, 2010 Zależy co rozumiesz pod słowami "akwarium towarzyskie". W akwariach towarzyskich ludzie trzymają zarówno neonki jak i np. bojowniki. Napisz pełną obsadę jaką masz/planujesz, tak w ciemno nie można powiedzieć czy ramirezy się nadają czy nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sambi Posted May 1, 2010 Share Posted May 1, 2010 Ja mam boliwijskie i są bardzo spokojne Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafa9 Posted May 1, 2010 Share Posted May 1, 2010 Ja również polecam p.ramireza,ale mógłbym zmienić zdanie poznając obsadę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted May 1, 2010 Share Posted May 1, 2010 Ja również polecam p.ramireza,ale mógłbym zmienić zdanie poznając obsadę. One raczej ci nie wszamią np. neonków, jedyne zagrożanie to np. krewetki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted May 1, 2010 Share Posted May 1, 2010 No nie jedyne, bo gdyby w akwarium towarzyskim pływał np. bojownik [lub nawet harem], ale jakieś inne ryby które potrafią "dziabnąć" to wtedy kupno pielęgniczek nie było by dobrym pomysłem Można powiedzieć że dana pielęgniczka jest najspokojniejsza, ale nie można powiedzieć że na pewno nadaje się do akwarium nie znając dokładnie reszty obsady Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartolini_m Posted May 1, 2010 Author Share Posted May 1, 2010 10x Neon Innesa lub Razbora 5x Kirysek najlepiej Panda I do tego albo parka Ramirez albo harem prętnika O ile z małymi rybkami problemu nie mam o ile na dużą (w sensie wilkości ramirez albo prętnika) zdecydować sie nie moge... Link to comment Share on other sites More sharing options...
micboc6 Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 a ja trzymam wszystkie razem i jeszcze neony mam i jest spokój porobić kryjówek sporo zielska i bedzie dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts